17.8.13

Τυμβωρύχοι …



Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει.
Ζεστό ακόμη το σώμα του άτυχου 19χρονου Θανάση Καναούτη και οι γνωστοί έκαναν το θαύμα τους.
Σπέκουλα σε ένα τραγικό δυστύχημα γιατί;
Για λίγα ψηφαλάκια;
Για να στήσουν ένα σκηνικό έντασης;
Ντροπή τους.




Ο ΣΥΡΙΖΑ, η τοπική οργάνωση της περιοχής αφού οργάνωσε εκδήλωση και πορεία, πήρε το λόγο και με ανακοινώσεις.
Και τι έγραψαν οι ανεκδιήγητοι; «Ο  θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Η ανεργία που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ο κοινωνικός αποκλεισμός μεγάλου τμήματος της νεολαίας, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, συγκροτούν το ακραίο μνημονιακό πλαίσιο της φτώχειας, της απόγνωσης και της καταστολής.
Ο Θανάσης Καναούτης ήταν ένας ακόμα άνεργος νέος που δεν είχε χρήματα για να καλύψει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες του. Το κόστος των μεταφορών στις αστικές συγκοινωνίες έχει εκτοξευτεί επί ημερών μνημονίου, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και νέα αύξηση για να συμμορφωθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία».



Αυτά έγραψαν οι φωστήρες της Κουμουνδούρου που σκύλευσαν στο άψυχο σώμα του νεαρού προτού αυτό ταφεί.
Η σπίθα άναψε από τον ΣΥΡΙΖΑ και οργισμένοι φίλοι, συγγενείς και πολίτες του Περιστερίου, μαζί με ολίγους… αναρχικούς έσπασαν λεωφορείο της ΕΘΕΛ που βρήκαν μπροστά τους.
Λες και με το να διαλύουν δημόσια περιουσία θα φέρουν το άτυχο παιδί πίσω.
Ή μήπως είναι η αρχή για τα… Αυγουστιανά, σαν τα αντίστοιχα Δεκεμβριανά του Γρηγορόπουλου;
Αλλά έχει συνέχεια η αθλιότητα.
Η Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποφάσισε να κάνει κριτική στον υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο.
«Σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ο υποτιθέμενα υπεύθυνος υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος μας ανακοίνωσε ότι οδηγός και ελεγκτής έκαναν καλά την δουλειά τους. Χωρίς σκέψη, χωρίς στοιχεία, χωρίς κανένα σεβασμό στην ανακριτική διαδικασία, χωρίς συνείδηση της ύπαρξης αρμόδιου δικαστηρίου, ο υφυπουργός εξέδωσε δήλωση – απόφαση. 
Η έλλειψη επαφής τους με το κοινωνικό γίγνεσθαι δεν τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο έστω και ενός εισιτηρίου. Δεν έχετε πλέον ούτε ιερό, ούτε όσιο.
Σεβαστείτε επιτέλους την ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η κυρία Μακρή.
Τι να πει κανείς από τυχαίους που πήραν θέσεις στο κοινοβούλιο;
Άραγε θα ζητήσουν συγγνώμη όταν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας;
Διότι απ’ ότι λένε τα πρώτα στοιχεία, ο νεαρός διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος του τράβηξε την μπλούζα.
Ο Καναούτης ξέφυγε, πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το τρόλεϊ άρχισε να επιβραδύνει και αυτός άνοιξε την πόρτα για να πηδήξει έξω.
Στην προσπάθειά του να φύγει εγκλωβίστηκε το πόδι του στην πόρτα, γι’ αυτό και γύρισε το σώμα και χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο.
Όμως, αυτά είναι θέματα που θα απασχολήσουν τη δικαιοσύνη. 


Η πολιτική αθλιότητα είναι ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί μετά το θάνατο του παιδιού.
Ειδικά από κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας ο Σ. Κεδίκογλου τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε και αυτήν τη φορά να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό θάνατο για κομματικούς λόγους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η απώλεια της ζωής του 19χρονου νέου μας έχει συγκλονίσει όλους και θα διερευνηθεί πλήρως.
Δεν προσφέρεται όμως ούτε για κομματικές παντιέρες, ούτε για ρεσιτάλ λαϊκισμού. Βέβαια, αυτήν τη φορά ο λαϊκισμός είναι πολύ βαρύτερος και αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας.
Τα συνηθίζει άλλωστε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ…» επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου