17.9.13

Ο Αλέξης, τα λαϊκά ινδάλματα, και οι πολιτικοί παρίες…..



Τα τελευταία 3-4 χρόνια της κρίσης δημιούργησαν, εκτός από φτώχια και δυστυχία, και κάποιες δοξασίες.
Οι οποίες επαναλαμβανόμενες συνεχώς, τείνουν να γίνουν καθεστηκυίες αλήθειες….
Δημιουργώντας νέα «είδωλα», και γκρεμίζοντας άλλα.



Ένα κλασικό παράδειγμα αυτής της νέας τάσης είναι οι «άγιοι γέροντες», που αν πιστέψουμε αυτά που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα και από σάιτ σε σάιτ, οι παππούληδες τα είχαν πει όλα, και τα είχαν προβλέψει όλα….
Ακόμη και το πρωτογενές πλεόνασμα!


Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον πρώην υπουργό του Πασόκ Γιαννίτση.
Που στην εποχή του θεωρούνταν δευτεράντζα, αλλά που σήμερα προβάλλεται και λατρεύεται ως «προφήτης».
Διότι κατά κάποιους, αν τον είχαμε ακούσει τότε, σήμερα θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια.
Ναι αλλά δεν τον είχαμε ακούσει.
Ακούγαμε τον μίστερ Κολυνός, τον Βερελή και τον Άκη…
Όπως σήμερα ακούμε τον… Μπαρουφάκη, που ως άλλη Πυθία πέφτει σε όλα (μα όλα) μέσα!
Ένα όμως από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του πως αλλάζει η κυρίαρχη «ιδεολογία», ή όπως θα έλεγε ο Γκράμσι η «πολιτισμική ηγεμονία», είναι και αυτό που συμβαίνει με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Αυτόν που κάποτε κτυπούσε 40άρια και 50άρια στις εκλογές, και στο όνομα του οποίου η μισή Ελλάδα σεληνιάζονταν (και εγώ μαζί).
Σήμερα, όπου σταθείς και όπου καθίσεις, όλοι σχεδόν οι Έλληνες (αγαναχτιστές και μη) τον θεωρούν ως τον κατ εξοχήν καταστροφέα της χώρας (και εγώ μαζί).
Ως αυτόν που μας οδήγησε στον σημερινό γύψο.
Βέβαια, όταν υπόσχονταν και μοίραζε λεφτά και διορισμούς, ήταν καλός.
Ήταν Θεός και ντερμπεντέρης….
Αλλά τέτοιοι είμαστε. Και όχι διότι είμαστε Έλληνες κλπ αλλά διότι αυτή είναι η ανθρώπινη φύση (και εγώ μαζί).
Άλλωστε το ίδιο συνέβη και στη Γερμανία της Βαϊμάρης, όπου η οικονομική απόγνωση (και ο υπερπληθωρισμός) οδήγησαν εκατομμύρια Γερμανούς να λατρεύουν ως Θεό τον Αδόλφο.
Άσχετα αν μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας τους, όλοι τα έριχναν σε κάποιους κακούς ναζί, αφού οι υπόλοιποι δεν ήξεραν και δεν άκουσαν τίποτα…



Το καλό με το ίντερνετ είναι ότι για να μάθει κάποιος κάτι σήμερα, δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο ή διάβασμα. Αρκεί να μπει στο youtube και να δει βιντεάκια από επίκαιρα της εποχής, όπου εκατοντάδες χιλιάδες απλοί Γερμανοί πολίτες συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις του Χίτλερ, όντας σε κατάσταση οργασμικού αμόκ, υπνωτισμένοι από την παρουσία του.
Παρεμπιπτόντως, να θυμόμαστε πως το γερμανικό ναζιστικό κόμμα, στο απόγειο της δύναμής του είχε 8 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη!
Σήμερα είναι εκτός νόμου…
Και επίσης να πούμε και για ένα άλλο φαινόμενο της εποχής μας, που το συναντώ παντού, και που με προκαλεί σπυράκια στη καλύτερη των περιπτώσεων.
Ότι ο Αλέξης (αυτός με το στραβό στόμα) αποτελεί έναν νέο Ανδρέα… ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να περάσει σε κάποιους ανεγκέφαλους που τον υποστηρίζουν.
Ε, λοιπόν όχι.
Και για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, έχουμε και λέμε:
Ο Ανδρέας, εκτός του ότι ήταν γιος μιας μεγάλης πολιτικής φυσιογνωμίας, ήταν και διδάκτορας των οικονομικών, ήταν και γλωσσομαθής, ήταν και καθηγητής με κύρος σε αμερικανικά και καναδικά πανεπιστήμια, είχε διατελέσει και υπουργός την δεκαετία του ’60, είχε ιδρύσει το ΠΑΚ στη χούντα, ήταν παγκοσμίως διάσημος, είχε φτιάξει ένα κόμμα από το πουθενά που μέσα σε 7 χρόνια το οδήγησε στην εξουσία, και εν πάση περιπτώσει ήταν μια πραγματικά χαρισματική και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Παρά τα χίλια και βάλε λάθη του (που εκ των υστέρων τα βλέπουμε όλοι).
Απ  όλα αυτά, τι διαθέτει ο Αλέξης;
Που ανάθεμά με αν άνοιξε ποτέ βιβλίο χωρίς εικόνες…
Για να μη τρελαθούμε εντελώς….
Τέλος, με βάση αυτήν την ισχύουσα λογική που θέλει προφήτες που δεν εκτιμήθηκαν έγκαιρα, αν το δούμε ξερά και λογικά, ειδικά από δημοσιονομικής άποψης, τότε και ο Μητσοτάκης, είχε δίκιο!
Διότι προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα τότε, που σήμερα αποτελούν προϋπόθεση.
Μόνο που τότε ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του να θεωρείται από τις χειρότερες που έζησε ποτέ η Ελλάδα.
Έτσι δεν είναι;

Strange Attractor

ΥΓ: Ακούω ότι κάποιο αριστερό κόμμα της Γερμανίας πρότεινε ή θα προτείνει στον Αλέξη να γίνει Επίτροπος ή κάτι τέτοιο στην ΕΕ!!!
Και απορώ: Σε τι γλώσσα θα ακούει και θα μιλάει;
Έλεος ρε παιδιά.
Ο βασιλιάς σας είναι … τσίτσιδος!
Δεν το βλέπετε;

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι αυτός με το στραβό στόμα,αλλά η μύτη του φεύγει αριστερά.Όπως ταξιδεύοντας νομίζουμε ότι κινούνται τα δέντρα ενώ κινούμαστε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή