8.9.13

Κραυγή οργής και αγωνίας από τις άγαμες θυγατέρες!



Λάβαμε μια επιστολή υπογεγραμμένη από 42 κυρίες, που κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, καθώς και στον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό και τον υφυπουργό των Οικονομικών.



* Αξιότιμοι κύριοι, Η 28η Αυγούστου του 2013 θα μπορούσε άνετα να ανακηρυχθεί ως η ημέρα που πέθανε η ανθρωπιά στην Ελλάδα, αφού πρώτα βεβαίως είχαν δολοφονηθεί η κοινή λογική και η δικαιοσύνη.
Στήσατε στον τοίχο και εκτελέσατε εν ψυχρώ κάποιες χιλιάδες γυναίκες, μόνο και μόνο επειδή είχαν την ατυχία να χάσουν τους γονείς τους αλλά και την κατάρα να έχουν γονείς δημοσίους υπαλλήλους, που σε αντίθεση με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα είχαν επιλέξει να πληρώνουν επιπλέον εισφορές, προκειμένου να εξασφαλίσουν οικονομικά τις κόρες τους, όσο αυτές θα παρέμεναν ανύπαντρες.
Μας καταδικάσατε χωρίς καν να μας επιτρέψετε να απολογηθούμε!




Δεν είχαμε καταλάβει ότι τόσα χρόνια παίρναμε προνοιακό επίδομα!
Είχαμε την ψευδαίσθηση ότι παίρναμε τη νόμιμη και κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα σύνταξη του αποθανόντος γονέα ή ποσοστό αυτής.
Και σίγουρα καμιά μας δεν έκανε ποτέ αίτηση στην Πρόνοια σαν άπορη κορασίδα!
Αυτά τα χρήματα δεν τα ζητήσαμε, δεν τα διεκδικήσαμε, μας τα δώσατε επειδή τα δικαιούμασταν.
Και τώρα, έτσι ξαφνικά, αναίτια και αδικαιολόγητα μας τα στερείτε!
Γιατί αυτή η διάκριση εις βάρος μας;
Γιατί αυτή η προσβολή της προσωπικότητάς μας;
Γιατί αυτή η προσβολή της αξιοπρέπειάς μας;
Μην ισχυριστείτε τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, γιατί τότε, σύμφωνα με τις αρχές της καθολικότητας και ισότητας που διέπουν τους νόμους, θα έπρεπε η συγκεκριμένη απόφαση να αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.
Εκτός και αν αυτό σχεδιάζετε ήδη για το άμεσο μέλλον, όπως άλλωστε φημολογείται, και εμάς μας θεωρήσατε απλά τον αρχικό αδύναμο κρίκο!
Αλλά, πείτε μας ειλικρινά, πληρώνουμε πολλά τους νομικούς σας συμβούλους για να σας προτείνουν από τη μία να βάζετε πλαφόν 720 ευρώ στο εισόδημά μας και από την άλλη να το περικόπτετε το 2013 βασιζόμενοι στα δηλωμένα εισοδήματα του 2011;
Εχει περάσει από το μυαλό σας καθόλου η πιθανότητα να μην έχουμε κανένα άλλο εισόδημα το 2013 και να εξαρτάται η επιβίωσή μας αποκλειστικά και μόνο από αυτή τη σύνταξη;
Ή πιστεύετε ότι η αγορά εργασίας βρίθει από θέσεις για γυναίκες άνω των 50 ετών;
Αλλά ακόμα και αν έχουμε αυτά τα 720 ευρώ, μήπως οι σύμβουλοί σας έχουν ανακαλύψει έναν υπερφυσικό τρόπο να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς με αυτό το ποσό και να μπορούμε να πληρώνουμε και τους φόρους που μας αναλογούν από την πρηγούμενη ζωή μας;
Και εκτός όλων αυτών αναβάλατε την εφαρμογή του νόμου για 7 μήνες και τώρα θα ζητήσετε και αναδρομικά!

Κύριοι, στο ΓΛΚ συγκεντρωθήκαμε στις 2 Σεπτεμβρίου καμιά 200αριά γυναίκες μέσης ηλικίας και υπερήλικες, όλες απελπισμένες, ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις για την ένδεια στην οποία βρεθήκαμε μέσα σε μια νύχτα, και μας παρέπεμψαν σε εσάς! Τις επόμενες ημέρες το νούμερο αυτό θα φτάσει στις αρκετές χιλιάδες!
Κάνουμε έκκληση στη λογική και το συναίσθημα δικαίου που θα πρέπει να πρυτανεύσουν και σας ζητάμε να μην εφαρμόσετε το συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος μόνο δεινά θα αποφέρει σε όλους, χωρίς κανένα απολύτως όφελος!».
Μετά τιμής
Οι πάντα αξιοπρεπείς άγαμες θυγατέρες

*(Τα ονόματα των κυριών είναι στη διάθεση της εφημερίδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου