28.9.13

Σύριζα και Χρυσή Αυγή…Στην αριστερά γενικά και στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, κάπου έχουν «χαζέψει».
Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνειδητοποιούν ότι οι τραμπουκισμοί των «Συριζαυγιτών» και λοιπών «λαϊκών δυνάμεων» τελικά ενδυναμώνουν πολιτικά την Χρυσή Αυγή και μάλλον απομακρύνουν ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τελευταίος, εξάλλου, από μέρος της κοινής γνώμης κατηγορείται ότι με τα έκτροπά του έχει οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προνόμια των προνομιούχων του Δημοσίου παρά για τα προβλήματα των ανέργων.Στο πλαίσιο αυτό, ο προβληματισμός που επικρατεί στο επιτελείο του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι να βρεθούν τρόποι ώστε οι «φοβισμένοι» από τον τραμπουκισμό της ΧΑ να κατευθυνθούν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί σχέσεις.Στο επίπεδο αυτό, δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την ανάλυση του Νίκου Χρυσολωρά στην Καθημερινή, όταν γράφει ότι οι περισσότερες εξηγήσεις για το φαινόμενο της ΧΑ είναι ανεπαρκείς.
Και τούτο διότι, όπως και εμείς υποστηρίζαμε, για την ύπαρξη και την πολιτική άνοδο του ελληνοφασιστικού μορφώματος δεν φταίει μόνον η λιτότητα του μνημονίου και η συναφής άνοδος της ανεργίας. Ανάλογα ποσοστά ανέργων υπάρχουν και στην Ισπανία, σκληρή λιτότητα εφαρμόζεται και στην Πορτογαλία, αλλά ΧΑ δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη.
Δεν γίνεται κανείς φασίστας σε δύο χρόνια, αν δεν το έχει ήδη μέσα του.
Ούτε η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα είναι η ρίζα του προβλήματος.
Τα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη αύξησή τους, παραμένουν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ενώ η ΧΑ θερίζει και στην επαρχία, όπου δεν υπάρχουν γκέτο λαθρομεταναστών. Ας πάει κανείς στην Πάτρα και στην Ηλεία και θα καταλάβει.
«Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι αυτοί οι φασίστες υπήρχαν και πριν την κρίση, μόνο που ήταν κρυμμένοι μέσα στα άλλα κόμματα, τα οποία τους τάϊζαν με θέσεις στο Δημόσιο και άλλες διευκολύνσεις. Τώρα που δεν υπάρχουν τα λεφτά να ταΐσουμε τα φίδια, αυτά λύσσαξαν και δαγκώνουν.
Και τα φίδια είναι πολλά, όπως αποδεικνύεται.
Δικαιολογίες ότι, ο πολύς κόσμος που δηλώνει ότι θα ψηφίσει αυτό το κόμμα δεν συμμερίζεται τον αντισημιτισμό και τον φασισμό του, δεν βασίζονται σε πραγματικά εμπειρικά δεδομένα αλλά μάλλον αποτελούν ευσεβείς πόθους.
Αυτός ο πολύς κόσμος μόνο για φτύσιμο είναι, κανένα ελαφρυντικό δεν υπάρχει.
»Ας το παραδεχθούν επιτέλους οι μόνιμοι υμνητές του άσπιλου λαού μας: η ομοφοβία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, η θρασύδειλη ροπή προς την βία (μόνον όταν γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες και όταν τα νούμερα είναι με το μέρος μας), η έλλειψη σεβασμού προς τον δημόσιο χώρο και τον συμπολίτη, η ανομία, τα κόμπλεξ κατωτερότητας και η μισαλλοδοξία χαρακτηρίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας από συστάσεως ελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα.
Αν παραμένουμε ακόμη στον αναπτυγμένο κόσμο, το οφείλουμε αποκλειστικά στις προσπάθειες του ισχυρού πατριωτικού Δημοκρατικού Κέντρου, που πάντοτε κράταγε τα μπόσικα σε αυτόν τον τόπο, και στην αμέριστη συμπαράσταση της Δύσης», γράφει ο Ν. Χρυσολωράς.
Υπό αυτές τις συνθήκες, υποστηρίζει, ένας τρόπος να καταπολεμηθεί σε αυτή την φάση η ΧΑ είναι να αποδείξουμε στους οπαδούς της ότι η υποστήριξη του κόμματος αυτού τελικά πλήττει τα συμφέροντά τους.
Όχι γι αυτά που η ΧΑ πράττει, αλλά γιατί οι τραμπούκοι που την εκπροσωπούν πολιτικά είναι άσχετοι.
Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι αν οι άσχετοι που ψηφίζουν ΧΑ μπορούν να καταλάβουν τί κάνουν…

Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου