9.9.13

Αλέξης ο ολίγιστος!



Ή αλλιώς: Η πλατεία ήταν άδεια…
Ήρθε προχθές ο Αλέξης στη Θεσσαλονίκη, για να ηγηθεί της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των οπαδών του εναντίον των ανάλγητων κυβερνητικών μέτρων.
Και το έκανε, φορώντας τα περιβόητα πλέον Μπέρμπερι του…
Σαν γυφτοπρόξενος στο παζάρι.
Μόνο που η δική του λαϊκή πορεία ήταν μικρότερη ακόμη και από αυτήν του … συλλόγου αγάμων θυγατέρων, που συζητήθηκε ευρέως, και που είχε έναν κάποιο παλμό.



Του Αλέξη δεν είχε.
Διότι δεν το έχει ο Αλέξης.
Πώς να το κάνουμε δηλαδή;
Δείτε λοιπόν πως περιγράφει την εμφάνιση Τσίπρα το Antinews...


Προτού καν γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, θα μείνει στην ιστορία ως… καταστροφέας του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Μαζί και τα συνδικαλιστικά γκρουπούσκουλα που ταυτίζονται λίγο – πολύ με την Κουμουνδούρου.
Οι καταστροφείς αυτοί έχουν καταφέρει να… κρατήσουν τον κόσμο στα σπίτια τους, τους διώχνουν από το πεζοδρόμιο, από τις ειρηνικές διαδηλώσεις, την έκφραση οργής για τις θυσίες που έχουν υποστεί.
Έτσι έγινε και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γέμισε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αφίσες για το νέο ξεκίνημα που θα γίνει στη ΔΕΘ. Έχει μιλήσει ξεκάθαρα για «δημοκρατική ανατροπή», ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες από τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση και με τη συμμετοχή του στις συγκεντρώσεις της ΔΕΘ, να δώσει μήνυμα στον κακό Σαμαρά ότι πρέπει να σηκωθεί και να φύγει.
Φευ, η πλατεία ήταν πάλι άδεια Αλέξη, και γι’ αυτό φταις εσύ και οι όμοιοί σου.
Με ξύλινη γλώσσα, χωρίς όραμα για την Ελλάδα, με θέσεις μπερδεμένες, που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και δεν δίνουν διεξόδους, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επαγγελματίες συνδικαλιστές έχουν καταφέρει να «ευνουχίσουν» ακόμη και την αγνή λαϊκή έκφραση διαμαρτυρίας.
Τελικά στη Θεσσαλονίκη τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δε χρειάστηκαν και πολύ, πέραν ορισμένων μπαχαλάκηδων που προσπάθησαν να δώσουν την εικόνα της «καυτής» διαδήλωσης.
Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, οι επαγγελματίες «κάτοικοι» των Σκουριών και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα δεν κατάφεραν να… ανατρέψουν την «αντιλαϊκή» κυβέρνηση.
Ίσως μια άλλη φορά…
Μέχρι και το ΠΑΜΕ είχε πιο μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση. 



Αν, λοιπόν κάποιοι περιμένουν την ανατροπή από τον Αλέξη, καλύτερα να βρουν κανένα καλύτερο.
Ο Αλέξης βγήκε… μούφα Αντρέας, ούτε τώρα δε μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο. Πήγε στη Θεσσαλονίκη, έκανε διάφορες συναντήσεις με εργαζόμενους, μίλησε και στην απεργιακή ΕΤ3, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, καταλογίζοντάς του «πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας», ζήτησε εκλογές, έκανε και μια βόλτα στην πορεία κι εκεί τέλειωσε η επαναστατική γυμναστική του.
Α, μην ξεχάσουμε τη σημαντική συνάντηση που είχε με έναν υπουργό της Βολιβίας, όπου συζήτησαν για τα… κινήματα στη Λατινική Αμερική!
Την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, ίσως να είναι καλύτερα συντονισμένος ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου