13.9.13

Ο Αλέξης έχει σχέδιο!



Υπερβολικοί, όπως πάντα, ως κοινωνία σπεύσαμε να κριτικάρουμε τις στυλιστικές επιλογές του Τσίπρα και να σπείρουμε την αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές!
Μη δούμε καλοντυμένο άνθρωπο με γνώση του lifestyle. αμέσως να πέσουμε να τον φάμε!
Μην ακούσουμε μελετημένο σχέδιο δράσης με ρεαλιστικές προτάσεις, την ίδια στιγμή να αναζητήσουμε κενά και λάθη!
Και μετά απορούμε γιατί δεν πάει μπροστά αυτός ο τόπος!



Θα έπρεπε να επαινούμε τον αριστερό ηγέτη που σπάει τα στερεότυπα της αστικοποίησης δίνοντας το έναυσμα για την αναβάθμιση της επανάστασης με σύνθημα το «μόδα στη μόδα της εξουσίας»!
Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στον αγώνα του λαϊκού μπροστάρη για κατάληψη, εκ των έσω, του μέχρι χθες απόρθητου κάστρου της επίπλαστης εικόνας, ώστε στην πορεία να το αποδομήσει με ακόμα πιο εκκωφαντικό τρόπο αποκαλύπτοντας τη ματαιότητα της καπιταλιστικής ουτοπίας!


Δεν αργεί η ώρα που το ψευδεπίγραφο δίλημμα, καλοφοδραρισμένο κουστούμι της εξουσίας ή συνεπής αντίσταση στο κατεστημένο θα λάβει την πληρωμένη απάντηση από το λαοπρόβλητο σύμβολο (για τον Τσίπρα μιλάμε πάντα!).
Έρχεται το κομβικό ιστορικό σημείο της ολοκληρωτικής ανατροπής που θα δικαιώσει την παρακαταθήκη του Μάο και θα επιτρέψει στον Αλέξη να σκίσει το πρόσκαιρο προσωπείο του κομφορμιστή, αρχικά απαραίτητο για την προσέγγιση ενός απαίδευτου στην επανάσταση ακροατηρίου!
Με τον ίδιο απαίδευτο τρόπο βιαζόμαστε να απορρίψουμε τον απολύτως ρεαλιστικό δρόμο για έξοδο από την κρίση που προτείνει ο εν αναμονή πρωθυπουργός (εννοείται ο Τσίπρας)!
Όταν αποφάσισε να μας ενημερώσει πλήρως για το διαπραγματευτικό πλάνο του, βουλώνοντας τα στόματα που έλεγαν ότι το φύλαγε για έκπληξη τόσον καιρό, επειδή δεν είχε κανένα σχέδιο, μείναμε στις παροδικές συνέπειες και παραβλέψαμε το υπερβατικό μεγαλείο του συλλογισμού!
Αφού η χώρα θα διαθέτει πρωτογενή πλεονάσματα (αυτά που θα πετύχει ο Σαμαράς αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα αναγνωρίσει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία!) θα απαιτήσουμε τη μετάθεση πληρωμής όλων των τόκων για μερικά χρόνια κι αν μας το αρνηθούν (ισχνή πιθανότητα!!!) τους πετάμε μια στάση πληρωμών για να μάθουν να μην παίζουν με τις διαθέσεις του στιβαρού ηγέτη.
Εντάξει, μπορεί να μην είναι σίγουρο ότι θα μπορούμε να πληρώνουμε εγκαίρως μισθούς και συντάξεις και να καλύπτουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες γιατί οι ταμειακές ροές δεν είναι σταθερές από μήνα σε μήνα και προκύπτουν πρόσκαιρα χρηματοδοτικά κενά.
Μπορεί ακόμα να παγώσουν οι πιστώσεις όλων των κοινοτικών πόρων ή να αποκοπούν τράπεζες και εταιρείες από κάθε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και τις αγορές αντίστοιχα.
Το πολύ, πολύ να απομακρυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής από τη χώρα και να αρχίσουν να ξαναφεύγουν καταθέσεις προς το εξωτερικό.
Αμελητέα ζητήματα!
Αρκεί το ότι θα βιώσουμε στην ολότητα της την πυγμή του Αλέξη!

Άλλωστε τι άλλο είναι η διαχείριση μιας χώρας από παιχνίδια εξουσίας;
Άλλος τη βλέπει ως παιχνίδι τακτικής (πχ σκάκι), άλλος ως παιχνίδι φυσικής κατάστασης (πχ τρέξιμο).
Μόνο που στο πρώτο η υπομονή και ο συνετός σχεδιασμός συνήθως κερδίζουν ενώ στο δεύτερο αν δεν είσαι καλά προετοιμασμένος το πιθανότερο είναι να μείνεις νωρίς από ανάσες, μέχρι και να λιποθυμήσεις.
Έναν αναπνευστήρα για τον Τσίπρα, παρακαλώ!

Κων/νος Μανίκας

Υ.Γ. Εσχάτως ο εγχώριος... Τσε αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει τη συσσωρευμένη επαναστατική του γνώση και στη μαθητιώσα νεολαία.
Μην μπορώντας να συγκρατήσει την εσωτερική πλημμυρίδα αντίστασης στο κατεστημένο επέλεξε το σχολικό προαύλιο ως πρόσφορο έδαφος κομματικής προπαγάνδας.
Άμα έχεις φοιτήσει στο μεγάλο σχολείο που λέγεται ΚΝΕ, κανένα burberry δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να επιβάλλεσαι ως ινστρούχτορας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου