18.10.13

Η δικαίωση της Γιούλας!!!!!



Ή αλλιώς: ZITO O ALEKSIS!

Είπα να κοιμηθώ λίγο σήμερα το μεσημέρι, και το σκυλομετάνιωσα.
Διότι μόλις ξύπνησα βρήκα καμιά δεκαριά αναπάντητες κλήσεις στο κινητό μου, από την κολλητή μου φίλη Γιούλα Μπουρδόλη.
Την γνωστή ακτιβίστρια, και πρόεδρο του συλλόγου  των αγάμων θυγατέρων.



Στην αρχή τρόμαξα, διότι φαντάστηκα ότι κάτι θα έπαθε.
Άλλωστε, όπως μου είχε πει επανειλημμένα, φοβάται δολοφονική επίθεση από κάποιους αδίστακτους σαμαρικούς πράκτορες, που την παρακολουθούν μέρα νύχτα, ακόμη και την ώρα που πάει στο κομμωτήριο, ενώ τα τηλέφωνά της συνεχώς κάνουν «ττττζζζζζζζρρρρσσσσσσσσζζζζζζζζ», όπως καταγγέλλει.
Και όλα αυτά, από τότε που μαζί με την ταμία του συλλόγου Σούλα Καραμπούτσογλου (κάτω φωτό), αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον ανάλγητο Σαμαρά, που τις έκοψε τις πενιχρές συντάξεις, και να προσεγγίσουν πολιτικά τον Τσίπρα.


Όπως όλοι ξέρουμε το αρχικό κονέ έγινε στη Σαλονίκη, μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Σύριζα στον Λευκό Πύργο, οπότε και ο κύριος κορμός των παρευρισκόμενων οπαδών, μπήκε σε δυο ταξί, και πήγαν μαζί με τον Τσίπρα και τον Στρατούλη για λουκουμάδες.
Η χημεία μεταξύ των δυο γυναικών και των ηγετικών στελεχών του Σύριζα ήταν άμεση και μεγάλη, και από τότε η Γιούλα έπαψε να με ζαλίζει, εντασσόμενη κι αυτή στις τάξεις της μεγάλης αριστερής παράταξης, που όπως μου έλεγε θα δικαιώσει τα όνειρά της.
Μάλιστα, όπως ισχυρίζονταν, σκέφτεται να εντάξει τον πολυπληθή σύλλογό της στον Σύριζα, ως αυτόνομη συνιστώσα, κάτι στο οποίο διαφωνούσε έντονα ο Πάντζας, ο οποίος ήθελε να απορροφήσει τις γεροντοκόρες της στο δικό του ΔΗΚΚΙ.
Αυτές οι εσωκομματικές πολιτικές ζυμώσεις δεν με ενδιέφεραν, για αυτό και ξέκοψα κάπως από την Γιούλα και τους αγώνες της, μέχρι σήμερα, που πέρα από τις αναπάντητες κλήσεις βρήκα και ένα μήνυμά της στο κινητό μου.
Σας το παραθέτω αυτούσιο, όπως ακριβώς μου εστάλη:
«PES TON SAMARA POs TELIOSE! O ALEKSIS MAS AGAPAEI KAI MAS TO DEIXNEI KAI OLES TORA PINOUME NERO STO ONOMA TOY ZITO O SYRIZAS ZITO O KOMONISMOS ZITO O ALEKSIS KATO I XOUNTA TOU SAMARA!!!!!!!»
Στη συνέχεια μου έστειλε και ένα λινκ, οπότε και κατάλαβα τι ακριβώς συνέβη.



Όπως προκύπτει λοιπόν, ο πολιτικά σώφρων Αλέξης κατέθεσε τροπολογία – προσθήκη για την αποκατάσταση των συντάξεων άγαμων θυγατέρων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Με την τροπολογία αυτή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί συγκεκριμένα την κατάργηση της υποπαράγραφου Β5 της παρ.Β του άρθρου 1 Ν. 4093/2012, βάσει της οποίας προβλέπεται η περικοπή ή αναστολή καταβολής των συντάξεων αγάμων θυγατέρων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου σύνταξης (720 ευρώ) καθώς και εισοδηματικών κριτηρίων (8640 ευρώ ετήσιο συνολικό εισόδημα). 
Όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ,  «ο τρόπος ελέγχου των εισοδημάτων γίνεται με τρόπο τιμωρητικό… με αποτέλεσμα να καταδικάζονται εκατοντάδες συνταξιούχοι στην πείνα… οι ισόβιες συντάξεις που παίρνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, αδελφές και μητέρες αποθανόντων δημοσίων υπαλλήλων, είναι νόμιμες συντάξεις, ανταποδοτικού μάλιστα χαρακτήρα και όχι προνοιακού, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι επιβαρύνονται με τις ανάλογες κρατήσεις για την στοιχειοθέτηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης…»
Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «η διάκριση εις βάρος μιας κατηγορίας συνταξιούχων με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των Ελλήνων πολιτών».
Δηλαδή, ο Αλέξης το είπε και το έκανε.
Όχι μόνο αποκαθιστά την εκτροπή του Συντάγματος, αλλά πάει και πιο πέρα.
Έδειξε στη πράξη την αγάπη του προς τις χτυπημένες από την αδικία άγαμες θυγατέρες αξιωματικών της τιμημένης αγροφυλακής και άλλων υπηρεσιών, που οι περισσότερες εξ αυτών (π.χ. η κ. Ε. Ακρίτα) ελάμβαναν τις συντάξεις αυτές απλά και μόνο για να τιμήσουν τη μνήμη των πατεράδων τους.
Πολλές μάλιστα από αυτές, όπως η φίλη μου η Γιούλα, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα διατηρώντας την παρθενία τους, και ερμηνεύοντας στη κυριολεξία την έννοια της «άγαμης» θυγατέρας.
Και ήρθε η λαίλαπα του μνημονίου, η οποία με τιμονιέρη τον Σαμαρά γκρέμισε τα όνειρα χιλιάδων γυναικών, πάτησε με μανία τον όρκο παρθενίας τους, και τις έστειλε στην φτώχια, τη πείνα και την … ασωτία, αφού οι περισσότερες μεγαλοκοπέλες, μη έχοντας άλλη λύση για να βιοποριστούν το έριξαν μέχρι και στην παράνομη πορνεία!
Ευτυχώς, που πέρα από τον ιδεαλιστή (και προστάτη της θρυλικής αγροφυλακής) Βύρωνα Πολύδωρα, το δράμα τους το αντιλήφθηκε και το ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος ο γλωσσομαθής Αλέξης, και έτσι το μέλλον των γεροντοκορών μας διαγράφεται ξανά λαμπρό, αφού αν με το καλό βγει πρωθυπουργός ο Τσίπρας, τότε οι συντάξεις θα αρχίσουν και πάλι να πέφτουν κανονικά!!!
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τις άγαμες ακτιβίστριες, αλλά και για τον Αλέξη, αφού όπως με διαβεβαίωσε πρόσφατα η Γιούλα, αυτό σημαίνει πολλές μα πάρα πολλές ψήφους για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ψήφους, που αν προστεθούν σε αυτές των πάμπολλων αγανακτισμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φίλων των λαθρομεταναστών, των μπαταχτσήδων,  κλπ τότε η εκλογική μάχη που θα ακολουθήσει θα αποτελεί ένα περίπατο στο πάρκο για τον τρισμέγιστο Αλέξη.
Χωρίς καν να χρειαστεί την περαιτέρω βοήθεια του Τράγκα, που καθημερινά χτυπιέται σαν τρελός στο ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου υπέρ του Αλέξη, τον οποίο θεωρεί ως τη μόνη λύση για τον τόπο (που θα βγάλει κι από την φυλακή τα αδίκως συλληφθέντα παιδιά της Χρυσής Αυγής)!
Έτσι, όλα μπαίνουν στη θέση τους, και το μέλλον της χώρας διαγράφεται λαμπρό.
Ο Αλέξης υλοποιεί τις υποσχέσεις του, και αυτό του προσθέτει φίλους.
Και όπως καταλήγει στο μήνυμά της η Γιούλα: ZITO O ALEKSIS!

Strange Attractor

ΥΓ- Πάντως, πέρα από την πολιτική προσέγγιση, έχω ακούσει και φήμες για άλλου είδους προσέγγιση μεταξύ του Στρατούλη και της Γιούλας.
Αν είναι αλήθεια, τότε όλα εξηγούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου