14.10.13

Υπήρξε ο Ιησούς;



Είναι σίγουρο πως ανέκαθεν η θρησκεία χρησιμοποιούνταν ως ένα αποτελεσματικό μέσο διατήρησης της τάξης σε μια κοινωνία.
Στην εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο αυτοκράτορας αυτός χρησιμοποίησε τον Χριστιανισμό για να ολοκληρώσει την απόλυτη κυριαρχία του.
Τι θα λέγατε όμως αν ο Χριστιανισμός αποτελούσε μια συνομωσία, που εξυφάνθηκε πολύ πιο πριν από την εποχή του Κωνσταντίνου;



Σύμφωνα με έναν Αμερικανό ερευνητή και λόγιο των Γραφών, η χριστιανική πίστη αποτελεί ίσως το πιο πετυχημένο πρόγραμμα ψυχολογικού πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία!


Στις 19/10/13, ο Joseph Atwill θα παρουσιάσει την αμφιλεγόμενη θεωρία του σε διεθνές Συμπόσιο στο Λονδίνο.
Εκεί θα υποστηρίξει πως η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από Ρωμαίους αριστοκράτες του 1ου αιώνα μ.Χ. ως μέρος ενός εξελιγμένου κυβερνητικού σχεδίου, με σκοπό να επιτευχθεί ειρήνη στους Εβραίους των κατεχόμενων από την Ρώμη περιοχών.
Ο Atwill, που είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Caesars Messiah, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε αρχαίες «ομολογίες» εκ μέρους των συντακτών των Ευαγγελίων, στις οποίες οι ίδιοι παραδέχονται πως εφηύραν τον Ιησού Χριστό και την ιστορία του, ως μια μορφή ψυχολογικής προπαγάνδας.
Όπως λέει ο Atwill, «οι εβραϊκές σέχτες της περιόδου που περίμεναν τον πολεμιστή μεσσία που είχε προφητευτεί, αποτελούσαν μια διαρκή πηγή βίας και αστάθειας… όταν οι Ρωμαίοι εξάντλησαν κάθε συμβατική μέθοδο κατάπνιξης των εξεγέρσεων, αποφάσισαν να εφαρμόσουν ψυχολογικές επιχειρήσεις πολέμου.
Έτσι, κατέληξαν στο ότι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των ζηλωτών θα ήταν η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συστήματος θρησκευτικής πίστης.
Τότε είναι που εφευρέθηκε η ιστορία του ειρηνευτή μεσσία, ο οποίος αντί να μιλάει για πόλεμο και συγκρούσεις θα μιλούσε για ειρήνη, και θα ενθάρρυνε τους Εβραίους να αποδεχτούν τον Καίσαρα, και να πληρώνουν τους φόρους τους στη Ρώμη».
Όπως επιμένει, ο Ιησούς δεν βασίστηκε σε κάποια ιστορική φιγούρα, αλλά τα γεγονότα της ζωής του στηρίχτηκαν σε πραγματικά γεγονότα της Παλαιστίνης από την εποχή του πρώτου πολέμου μεταξύ Εβραίων και Ρώμης, την εποχή του αυτοκράτορα Τίτου Φλάβιου.
Η βιογραφία του Ιησού είναι κατασκευασμένη εξ αρχής, με βάση παλιές ιστορίες, και κυρίως με βάση την βιογραφία ενός Καίσαρα, λέει ο Atwill, ο οποίος παραδέχεται πως η θεωρία του θα εκνευρίσει τους Χριστιανούς, αλλά ελπίζει πως οι διάφοροι σκεπτικιστές θα τον προσεγγίσουν και θα του θέσουν ερωτήματα στη διάρκεια του Συμποσίου στο Λονδίνο, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Kenneth Humphreys, συγγραφέας του εξίσου αμφιλεγόμενου έργου Jesus Never Existed.
«Αν και η χριστιανική πίστη προσφέρει θαλπωρή σε κάποιους, παράλληλα είναι και μια κατασταλτική δύναμη, που βλάπτει, μέσω του ελέγχου του νου, αφού οδηγεί στη τυφλή αποδοχή της δουλείας, της υποτέλειας, της φτώχιας, και του πολέμου, κάτι που είδαμε σε ολόκληρη την ενδιάμεση ιστορία», λέει.
Και καταλήγει: «ακόμη και σήμερα στις μέρες μας, ειδικά στις ΗΠΑ, βλέπουμε πως ο Χριστιανισμός χρησιμοποιείται με επιτυχία για να πετύχει τη στήριξη του λαού στους πολέμους στην Μέση Ανατολή…».

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου