26.11.13

Κάτι τρέχει με το ΣΥΡΙΖΑ…




Κάτι τρέχει με το ΣΥΡΙΖΑ. Τη μια η επίθεση στον Πέτρο Τατσόπουλο, την άλλη τα σχόλια της εφημερίδας του κόμματος, της «Αυγής» για την κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και την τρίτη οι θέσεις, οι επιλογές και οι υποσχέσεις προς κάθε κατεύθυνση, έχουν δημιουργήσει την αίσθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να εμφανίζει τις ασθένειες των... συστημικών κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δηλαδή.




Για ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει αυτό ίσως είναι αναμενόμενο.
Αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει την αντιπολιτευτική του τακτική, και τη στρατηγική του φιλοσοφία, στην αντισυστημική του παρουσία, στο σύνθημα δηλαδή «δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους», αυτό μοιάζει με αμάρτημα.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να κεφαλαιοποιήσει και να μετατρέψει σε στήριξη και άρα σε ψήφους, όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, την αντίδραση και την οργή των πολιτών, κάνει τα ίδια λάθη που προσάπτει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Τους θυμίζει συνεχώς πως τα δύο αυτά κόμματα έφεραν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια στο χείλος του γκρεμού και τα καταγγέλλει πως με φθαρμένα υλικά δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία της χώρας.
Την ίδια στιγμή όμως «κλείνει το μάτι» κι ανοίγει την αγκαλιά του να υποδεχτεί στους κόλπους του ακόμα και τα πιο σάπια κομμάτια των δύο αυτών χώρων (κυρίως του ΠΑΣΟΚ), συνδικαλιστές με αμαρτωλό παρελθόν, κομματάρχες που παλιότερα θα τους κατηγορούσαν για ρουσφετολογικές προσλήψεις, πολιτικάντηδες και αξιωματούχους με αμαρτωλό παρελθόν.
Αυτό που κάνει αυτήν την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά να παίζει την... «ψυχή του» στα ζάρια για να κερδίσει την πολυπόθητη εκλογική πρωτιά.
Μόνο που αυτή του η τακτική ίσως είναι τελικά θα του την στερήσει...
Τη στιγμή που τα άλλα δύο κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν ή (τουλάχιστον έτσι λένε) να αλλάξουν, γιατί το μοντέλο με το οποίο κυβερνήθηκε η χώρα τα προηγούμενα χρεοκόπησε, στο ΣΥΡΙΖΑ - ίσως και έξω από το σχεδιασμό τους, παρασυρμένοι από το άγχος της εξουσίας - επιχειρούν μια γενναία επιστροφή... στο παρελθόν.
Στις τελευταίες εκλογές, οι πολίτες με την ψήφο τους δεν έστειλαν απλώς στα κόμματα ένα μήνυμα απογοήτευσης και καταδίκης των πολιτικών τους.
Πάνω, απ' όλα και με τον πιο έντονο τρόπο, καταδίκασαν πολιτικές συμπεριφορές που έριξαν τη χώρα στην ανυποληψία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του και τη «φάκα» και το «τυρί».
Η σωτηρία της χώρας, των νοικοκυριών, της οικονομίας, της κοινωνίας από την πλήρη διάλυση είναι στόχος που ξεπερνάει το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον και στην επίτευξή του θα έπρεπε να συστρατευθούν όλοι μαζί.
Το δρόμο τον έδειξαν οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί...

Εύρης Τσουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου