10.11.13

Οπλισμένες γυναίκες στα δάση… μπρρρρ!



Η έναρξη της φετινής κυνηγετικής σεζόν στην Αμερική, αποκαλύπτει μια νέα μόδα (ή τάση): Όλο και πιο πολλές γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν το τουφέκι τους και να πάνε στα βουνά να ζήσουν κι αυτές το όνειρο του μάτσο άνδρα!



Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι γυναίκες αποτελούν σήμερα το 11% των κυνηγών της Αμερικής, που συνολικά είναι 13.7 εκατομμύρια.
Το αντίστοιχο ποσοστό το 2006 ήταν μόνο 9%.
Τι συμβαίνει λοιπόν;


Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θέλουν τις γυναίκες να ζώνονται τα φυσεκλίκια.
Ο πιο βασικός είναι η πρόσφατη (μετά τη κρίση) μόδα της εξασφάλισης τροφής σε τοπικό (και όχι σε εμπορικό) επίπεδο, καθώς και η «μόδα» του  να μαθαίνουμε περισσότερα για τις τροφές που καταναλώνουμε, και να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι σε αυτές.
Έτσι, το κυνήγι είναι ο επόμενος σταθμός στην εξέλιξή μας, λένε κάποιοι.
Οι δε γυναίκες που κυνηγούν, ομολογούν ότι τώρα είναι πολύ πιο «συνειδητοποιημένες» καταναλώτριες τροφής, ενώ πιο πριν δεν είχαν ιδέα του τι έτρωγαν, και από πού προέρχονταν το κρέας που έτρωγαν.
Η νέα αυτή μόδα κίνησε το ενδιαφέρον και των επιχειρήσεων κυνηγετικών ειδών κλπ με αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά κυνηγετικά όπλα μικρότερου μεγέθους, και πιο ελκυστικού σχεδιασμού, καθώς και άλλα κυνηγετικά παραφερνάλια, με αποκλειστικό στόχο τις γυναίκες.
Οι άδειες θήρας που εξεδόθησαν φέτος σε γυναίκες είναι σχεδόν 80.000, ενώ το 2000 ήταν μόνο 50.000.
Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς στο κυνήγι, προκύπτει πως οι γυναίκες αποδεικνύονται καλύτερες και πιο αποτελεσματικές σε αυτό, κυρίως επειδή συνήθως είναι πιο υπομονετικές, και καλύτερες σκοπεύτριες, αφού μπορούν και συγκεντρώνονται πιο εύκολα.
Να δω λοιπόν την κυρά Σούλα την κομμώτρια, και την Μαρούλα την αισθητικό στα βουνά της Πίνδου, αρματωμένες, να κυνηγάνε τσίχλες, και να ακούνε Παντελίδη στο κινητό τους, και να κλείσω τα μάτια μου….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου