12.11.13

Κύλισε ο τέντζερης …



Χείρα συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ τείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον Νότη Μαριά να απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας στην Κουμουνδούρου με στόχο να στηριχθούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές.



Μεταξύ των δύο κομμάτων έχει ανοίξει ένας διάλογος, ένα γενικό πλαίσιο συζήτησης, όπως έλεγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, γεγονός που παραδέχθηκε λίγο αργότερα σε πηγαδάκι στη Βουλή και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.




Η συνεργασία ωστόσο, διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε κεντρικό επίπεδο, αλλά θα πάρει την μορφή κοινής στήριξης μεμονωμένων υποψηφίων. 
Ο Νότης Μαριάς θύμισε μάλιστα, το ραντεβού που είχαν προ μηνών ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, σπεύδοντας την ίδια ώρα να ξεκαθαρίσει ότι δεν «παίζει» συνεργασία στις ευρωεκλογές, καθώς τα δύο κόμματα ανήκουν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές οικογένειες.
Η πρώτη συνάντηση με την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκλογική περιφέρεια του Νότη Μαριά, έχει ήδη προγραμματιστεί, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και συνάντηση των Τοπικών των δύο κομμάτων και στην Ιεράπετρα.
Η Θεοδώρα Τζάκρη πάντως, που διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ γιατί στήριξε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να στηριχθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που «δεν στηρίζουν ανθρώπους», όπως είπε ο Νότης Μαριάς, «που έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μνημονιακά κείμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου