30.1.14

Ο «τσάμπας» ζει, και είναι VIP!



Όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει αεροπορικά με εισιτήριο business class, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τσουχτερό αντίτιμο αξίζει τον κόπο.



Οι αεροπορικές εταιρίες κάνουν τα πάντα ώστε ο εκλεκτός πελάτης τους να ταξιδέψει μέσα στη πολυτέλεια, και να κάνει χρήση των ειδικών αιθουσών (VIP lounges) στα αεροδρόμια, όπου εκεί μέσα ο οποιοσδήποτε κακόμοιρος αισθάνεται πασάς για λίγη ώρα, αρκεί να έχει πληρώσει τα διπλά ή τριπλά για ένα εισιτήριο Α’ θέσης.


Αυτά ακριβώς τα εξτρά προνόμια που παρέχουν οι εταιρίες εκμεταλλεύτηκε ένας παμπόνηρος Κινέζος, τρώγοντας και πίνοντας τσάμπα επί έναν ολόκληρο χρόνο, εξαπατώντας με έναν πολύ απλό τρόπο μια  αεροπορική εταιρία της οποίας είχε αγοράσει ένα μόνο εισιτήριο business class.
Και μάλιστα, χωρίς ποτέ να ανέβει σε αεροπλάνο!
Τι έκανε;
Κάθε μέρα, επισκέπτονταν την αίθουσα VIP της συγκεκριμένης εταιρίας στο αεροδρόμιο Xi'an, επεδείκνυε το εισιτήριό του, και στη συνέχεια απολάμβανε όσα ποτά και όσο φαγητό ήθελε, εντελώς δωρεάν.
Χώρια η δωρεάν χρήση τηλεφώνων, ίντερνετ, η ανάγνωση του τύπου, και ίσως και κανένα αισθησιακό μασάζ.
Μάλιστα, είναι πολύ πιθανόν να γέμιζε και τις τσέπες του με καραμέλες, μπουκαλάκια ουίσκι, σοκολάτες, αρωματισμένες πετσέτες, κολόνιες,  και όλα τα υπόλοιπα δωράκια που προσφέρονται δωρεάν σε αυτές τις αίθουσες.
Με λίγα λόγια, ο συγκεκριμένος κύριος ζούσε κάθε μέρα το όνειρο… του μπρούκλη.
Πως το κατάφερνε;
Απλά, κάθε μέρα, μετά το δωρεάν φαγοπότι, ακύρωνε το ταξίδι του, και έκλεινε θέση για την επόμενη ημέρα.
Αυτό το έκανε πάνω από 300 φορές μέσα σε ένα μόλις χρόνο!
Όταν σε κάποια φάση τα «τσακάλια» υπάλληλοι της αίθουσας πονηρεύτηκαν με τις συνεχείς του επισκέψεις, και επιτέλους τον πήραν χαμπάρι, ο μάγκας απλά ακύρωσε το εισιτήριο του, και μάλιστα του επιστράφηκε και το αντίτιμο.
Τόσο απλά….
Καμιά δεκαριά τέτοιοι εκλεκτοί πελάτες να της τύχουν, και η οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία καταρρέει σε χρόνο ρεκόρ.
Αφήνοντας το γήπεδο ανοικτό σε κάτι άλλες, απ’ αυτές που σου χρεώνουν και το κατούρημα…

Strange Attractor

ΥΓ- Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με την δική μας πάλαι ποτέ «κραταιά» Ολυμπιακή, μόνο που οι τσαμπατζήδες που την «ξάφριζαν» δεν ήταν οι πελάτες της, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου