10.2.14

Πόσο κοστίζει μια μπύρα;



Για κάποιον εργαζόμενο στο Μπαγκλαντές, που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, η απόλαυση ενός ποτηριού κρύας μπύρας αποτελεί μια σημαντική επένδυση!



Για να πληρώσει την μπύρα του, ο εργαζόμενος αυτός θα πρέπει να δουλέψει 13,4 ώρες, σύμφωνα με την ανάλυση που έκαναν οι ειδικοί…


Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα που δημοσιεύει το Quartz, και που βασίζεται στη σύγκριση της τιμής μιας μπύρας μισού λίτρου στα μπαρ, και τον ελάχιστο κατώτατο μισθό της χώρας, έχουμε και λέμε:
Αυτοί που θα τα βρουν πιο σκούρα είναι οι εργαζόμενοι της Γεωργίας, αφού θα τους χρειαστούν 15,1 ώρες δουλειάς για να  αγοράσουν και να απολαύσουν μια μπύρα σε κάποιο μπαράκι.
Στην άλλη άκρη του φάσματος είναι το Πόρτο Ρίκο, όπου χρειάζονται 12 μόλις λεπτά εργασίας για να αγοραστεί μια μπύρα.
Οι Αμερικάνοι έπονται των Πορτορικάνων, αφού χρειάζονται 24 λεπτά εργασίας, κάτι που ισχύει επίσης για τους Καναδούς, τους Ισπανούς, τους Γερμανούς, τους Ιάπωνες, και άλλους.
Πέραν της Γεωργίας και του Μπαγκλαντές, εκεί που η μπύρα κοστίζει δυσανάλογα πολλά είναι στην Λιβύη (7,5 ώρες εργασίας), και στην Αιθιοπία (6,6 ώρες).
Φτηνή σχετικά απόλαυση είναι η μπύρα για τους Αυστραλούς, τους Κύπριους, αλλά και τους εργαζόμενους του Λουξεμβούργου, αφού για όλους αυτούς χρειάζονται μόλις 18 λεπτά εργασίας για να αγοραστεί μια κρύα μπυρίτσα.
Δείτε και τον σχετικό πίνακα:



Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου