23.2.14

Αλέξης ο … Εθνάρχης!!!!!!



Στην εσχάτως φιλόξενη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Ψυχάρη, έδωσε συνέντευξη για το Βήμα της Κυριακής ο αντιμνημονιακός Αλέξης Τσίπρας.
Δεν του ήταν και πολύ δύσκολο άλλωστε να πιάσει το 1/3 του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας.



Ο κυρ Σταύρος είναι «γάτα» και ζυμώνει… πριν πεινάσει.
Άλλωστε, ένα από τα στελέχη του, ο δημοσιογράφος Π. Παπαδόπουλος έγινε λογογράφος του, πώς να μην πάρει και μια συνέντευξη από τον «Μεγάλο Αρχηγό;»


Ίσως η συνέντευξη να ήταν κλεισμένη από εκείνη την ημέρα που βρέθηκε ο Ψυχάρης με τον Τσίπρα.
Μια συνάντηση που διαψεύστηκε αλλά που με τη συνέντευξη και το… βήμα που δόθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι έγινε.
Εν πάση περιπτώσει, το Συγκρότημα έχει κάνει κωλοτούμπες ουκ ολίγες, με το νέο Ανδρέα θα κόλλαγε;
Κι έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο Τσίπρας έχοντας καταλάβει ότι πρωθυπουργός δε γίνεσαι αν δεν έχει τα κονέ σου με τους μεγαλοεκδότες, έκανε πέτρα την καρδιά του και παραδόθηκε στις… δύσκολες ερωτήσεις του Βήματος.
Αφησε για τους χαχόλους τις φραστικές επιθέσεις κατά των νταβατζήδων, έγινε αρνάκι του γάλακτος και έβαλε τη μάσκα του συστημικού.
Καρναβάλι έχουμε την άλλη Κυριακή, γιατί να μη ντυθεί και ο Τσίπρας άνθρωπος του συστήματος;
Τόσα χρόνια που εναλλάσσει στολές μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου, μεταξύ προέδρου του 15μελούς και ηγέτη της Αριστεράς (τ’ ακούς Ηλιού, Κύρκο;) μια χαρά δεν τα πήγε.
«Η Αριστερά θα ενώσει τους Έλληνες», μας ανακοινώνει ο κ. Τσίπρας. Απίστευτα πράγματα. Ότι ο Τσίπρας βλέπει τον εαυτό του ως… Εθνάρχη που θα ενώσει τους Έλληνες, αυτό μόνο μέσα στο Τριώδιο το περιμέναμε.
Γιατί στην πραγματικότητα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε να γίνεται όλη η Ελλάδα πεδίο μάχης. Μια… Ουκρανία με απλά λόγια.
Και μας λέει: Η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι ένα αμιγώς «κομματικό» σχήμα, καθώς θα επιδιωχθούν συνεργασίες με «προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ [...] προσωπικότητες κύρους, εξωκοινοβουλευτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες». 



Αν δεν σας θυμίζει κάτι αυτό τότε διαβάστε την ιστορία του Ανδρέα το 1981 ή του γιου του μόλις το 2009 που έβαλε υπερκομματικούς και εξωκοινοβουλευτικούς. Τον Παπακωνσταντίνου, την Μπιρμπίλη, κάτι Δρούτσες, Πανάρετοι, Παμπούκηδες.
Εξωκοινοβουλευτικοί, τεχνοκράτες, προσωπικότητες.
Ο Τσίπρας από την άλλη που θα τους βρει;
Γιατί αν εννοεί προσωπικότητα με κύρος και τεχνοκράτη τον… Λαπαβίτσα και τον Μπαρουφάκη τότε να μας το πει να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα.
Εκτός κι αν εννοεί τον Τσουκαλά, τον Στρατούλη ή γιατί όχι τον Παπασούρα Διαμαντόπουλο.
Υπάρχει και η δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Να κάνει υπουργό τη Ραχήλ Μακρή, τον Καπερνάρο και τον Χαϊκάλη.
Δεν του φτάνουν αυτοί;
Γιατί να μη γίνει υπουργός ο… Ρούντι Ρινάλντι ή ακόμη ο φιλόσοφος Ζίζεκ; Καλύτεροι ήταν οι οικονομολόγοι του Γιωργάκη;
Και μην ψάξει πολύ για προσωπικότητες με κύρος.
Μια βόλτα στα Εξάρχεια να κάνει θα βρει πολλούς να περιφέρονται και να περιμένουν πότε θα… ξανακάνουν ντου στο Πολυτεχνείο.
Η γενιά που έκαψε τον Πολυτεχνείο δύο – τρεις φορές είναι αυτή που θέλει να μας κυβερνήσει.
Είπε επίσης στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας ότι θα γίνουν εκλογές το 2014 και ότι είναι «αδιανόητο να μην υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης εντός του τρέχοντος έτους».
Το ’χει δέσει κόμπο ο άνθρωπος τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου θα σημάνει το τέλος των «ευσεβών πόθων» της κυβέρνησης για αποφυγή πρόωρων εκλογών εντός του 2014.

«Ο Πρωθυπουργός θα κληθεί τότε να αποφασίσει αν θα πάρει το ρίσκο να κυβερνά μέχρι τη Προεδρική εκλογή χωρίς λαϊκή στήριξη και με διαρκή τη διακινδύνευση να τον αντικαταστήσουν ένα πρωί οι ίδιοι οι βουλευτές του ή να πάει σε εθνική κάλπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ερωτηθείς για την πολιτική που θα ακολουθήσει απέναντι στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει πως πρόκειται να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την «αλληλέγγυα αντιμετώπιση» της κρίσης χρέους.
Τονίζει πως ως διαπραγματευτικό χαρτί θα χρησιμοποιήσει τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας, καθώς «η Ευρώπη γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ο ισχυρός ενεργειακός εταίρος του 2020».
Δηλαδή θα πάει στην Ευρώπη και θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει στρατηγική θέση και είναι ισχυρή ενεργειακά. Αυτά δεν τα λέει ούτε ο… Λιακόπουλος, ούτε καν ο Καμμένος με τους ψεκασμένους του.
Θα φοβηθούν οι Ευρωπαίοι και θα μας χαρίσουν όλα τα χρέη κι από πάνω θα μας δώσουν κι άλλα για να κάνει ο Τσίπρας προσλήψεις και να δώσει αυξήσεις. Έλεος, υποτιμά τη νοημοσύνη μας ο Αλέξης, κι αυτό δεν αντέχεται.
Υπογραμμίζει ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως τυχόν αποτυχία της προσπάθειας ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να οδηγήσει σε «μονομερείς κινήσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με διακοπή των δαπανών για το χρέος «ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
«Ωστόσο δεν πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί. Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανέναν», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.
Δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο της διακοπής χρηματοδότησης, της εξόδου από τις αγορές και τα κέντρα αποφάσεων;
Άλλωστε, δεν θα είχαν πρόβλημα να περάσουν 1,2 ή 6 μήνες χωρίς να πληρώνεται ο κόσμος, να μην έχει φάρμακα, να μην αγοράζει πετρέλαιο ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Είναι φοβερό το σχέδιό του. Θα βλέπουν οι Ευρωπαίοι ότι η Ελλάδα πεθαίνει και τότε θα προστρέξουν για βοήθεια… 




Η συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο Βήμα, κι όσες ακολουθήσουν, είναι ένα μικρό δείγμα της ανικανότητας σε συνδυασμό με το λαϊκισμό που τον διακρίνουν.
Το μείγμα αυτό τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο και ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων δύο γενεών τουλάχιστον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου