16.3.14

Τα τελευταία νέα για το χαμένο Β 777…




Η τελευταία θεωρία σχετικά με την μυστηριώδη εξαφάνιση του Β 777 της Malaysia Airlines, θέλει το αεροσκάφος να έχει διανύσει εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας, και για αυτό ευθύνονται μάλλον οι δυο πιλότοι του.



Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχές της Μαλαισίας, και όπως αναφέρει το ABC, εξετάζεται η πιθανότητα ένας από τους δυο, ή ακόμη και οι δυο χειριστές να είναι μπλεγμένοι στην εξαφάνιση του αεροπλάνου…


Πάντως, οι αρχές δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ζήλο αφού ακόμη ούτε καν έψαξαν τα σπίτια των δυο πιλότων, του 53χρονου Zaharie Ahmad Shah,  και του 27χρονου Fariq Abdul Hamid.
Βέβαια, όπως αναφέρει το πρακτορείο ΑΡ, κανενός εκ των δυο το παρελθόν δεν προκαλεί ανησυχία, ούτε υπάρχει κάτι το αξιοπρόσεκτο στις ζωές τους.
Αμφότεροι περιγράφονται ως «αξιοσέβαστοι, φιλήσυχοι, και αξιοπρεπείς».
Οι περισσότερες έρευνες έχουν εστιάσει στον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης Fariq, κυρίως επειδή αποκαλύφτηκε ότι το 2011 είχε επιτρέψει την είσοδο στο κόκπιτ σε δυο γυναίκες.
Πάντως, ο ιμάμης του τεμένους της γειτονιάς του τον περιγράφει ως «καλό παιδί, ταπεινό χαρακτήρα, και ευλαβή Μουσουλμάνο».
Εν τω μεταξύ, οι έρευνες ανεύρεσης του αεροσκάφους συνεχίζονται εντατικά, με το κύριο βάρος να πέφτει στον Ινδικό Ωκεανό.
Τα καλά νέα είναι ότι η εταιρία δορυφόρων Inmarsat επιβεβαίωσε ότι έλαβε «pings» (στίγματα) από το αεροσκάφος αρκετές ώρες μετά την τελευταία του επαφή με τον πύργο ελέγχου.
Η εταιρία τώρα μελετά τα στοιχεία που διαθέτει, έτσι ώστε να περιοριστεί η γεωγραφική έκταση των ερευνών.

S.A.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου