24.3.14

Άσε μας ρε Τσίπρα…



Στις 25 Μαίου έχει ημερομηνία λήξης η κυβέρνηση, είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποια από τις ομιλίες του, προφανώς διότι πιστεύει ότι εκείνη τη βραδιά ο κόσμος θα του δώσει πάνω από 5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και θα έχει δικαίωμα να απαιτεί εθνικές εκλογές.




Παραβλέπουμε το γεγονός ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια έχουν πέσει έξω στα πάντα.
Από τον Ιούνιο του 2012 έχουν προβλέψει εκλογές τουλάχιστον 5 φορές αλλά δεν έγινε τίποτε.
Μόλις πέρυσι τον Σεπτέμβριο έλεγαν ότι θα είναι ο τελευταίος χειμώνας της κυβέρνησης όμως ήρθε η άνοιξη και η κυβέρνηση κυβερνά ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται ακόμη πώς θα γίνει ενιαίο κόμμα.



Για να μην αναφερθούμε στις προβλέψεις για κοινωνικές εκρήξεις, για επανάσταση του προλεταριάτου και για άλλες τέτοιες ανοησίες που τις ακούς μόνο στα πέριξ των Εξαρχείων.
Ούτε φυσικά στις προφητείες για την οικονομία, το πλεόνασμα, την ανάπτυξη ή τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις.
Τίποτε από αυτά δεν έγινε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτεθειμένος στα μάτια του ελληνικού λαού.
Πόθεν, λοιπόν, πηγάζει η αισιοδοξία του Τσίπρα ότι η 25η Μαίου θα είναι ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης;
Εκτός κι αν θεωρεί ότι είναι… γάλα που θα λήξει και πρέπει να το πετάξουμε. Όμως, με 19% που παίρνει στις δημοσκοπήσεις αντί να είναι… ποτάμι λαϊκής εξέγερσης είναι απλά ένα ρυάκι στο οποίο πέφτουν μέσα κάποιοι παραπόταμοι και το νερό είναι θολό.
Επομένως, αν δεν υπάρξει πρόβλημα εντός της κυβέρνησης τότε θα βγάλει και το καλοκαίρι και τον επόμενο χειμώνα και ο Τσίπρας θα συνεχίσει τη μίζερη πορεία του προς την αυτοδιάλυση.
Διότι απ’ ότι λένε τα αριστερά πουλάκια, σε περίπτωση που οι ευρωεκλογές δεν αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τα στοιχήματα των δημοτικών (Δούρου και Σακελλαρίδης ουσιαστικά γιατί οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι) τότε θα έχει πρόβλημα ο Τσίπρας.
Οι συνιστώσες καραδοκούν να τον κατασπαράξουν και θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα από τον Λαφαζάνη που κρατιέται με το ζόρι μην αρχίσει να βρίζει τους «αριστεροφλώρους» που δεν ξέρουν τι ποιεί η… δεξιά τους.
Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο θέμα το οποίο δεν έτυχε προσοχής. Σε κάποια από τις ομιλίες του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι που θα βρούμε τα λεφτά αλλά τι θα κάνουμε με τα λεφτά».
Σας θυμίζει κάτι αυτό;
Αν έγιναν τόσα και τόσα για να γλιτώσουμε από τους απίθανους Παπανδρεϊκούς κηπουρούς που μοίραζαν χρήμα το οποίο δεν υπήρχε και δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, τότε γιατί να πέσουμε στα… ναρκωτικά που θέλει να μας δώσει ο Τσίπρας;
Με το χέρι στην καρδιά λέμε το εξής: Αν στη θέση του Τσίπρα ήταν κάποιος άλλος που είχε τη μισή «πολιτική γοητεία» του, και τα διπλά του χρόνια, αλλά ήταν ειλικρινής, σοβαρός, ρεαλιστής και προπάντων φιλέλληνας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.
Με τον Αλέξη αρχηγό και με όσα λέει ή του λένε να πει το μόνο που θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστρέψει την όποια ελπίδα έχουν οι αριστεροί να κάνουν κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου