9.3.14

Τι απέγινε η πτήση της Malaysia Airlines;



Οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων ή έστω θυμάτων από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που κυριολεκτικά εξαφανίστηκε χθες, είναι πλέον ελάχιστες έως μηδαμινές.



Τα κινεζικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το αεροπλάνο μάλλον έπεσε στις νότιες ακτές του Βιετνάμ χθες το μεσημέρι, την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ κα Πεκίνου.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά στο τι ακριβώς έγινε με το άτυχο Boeing 777-200 και τους 27 επιβάτες του, μεταξύ των οποίων δυο νήπια και 12 μέλη του πληρώματος.
Αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Βιετνάμ εντόπισαν δυο τεράστιες πετρελαιοκηλίδες στον ωκεανό, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεση των συντριμμιών.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ τα συνεργεία διάσωσης έψαχναν για οποιοδήποτε ίχνος του αεροσκάφους, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρέπει να έπεσε στον Κόλπο της Ταϊλάνδης νοτίως του Βιετνάμ.
Το 777 δεν είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα πριν εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ, και οι αρχές δεν κάνουν ούτε καν εικασίες όσον αφορά στο τι συνέβη, αφού βρίσκονται στο σκοτάδι.
Υπάρχει όμως ένα περίεργο στοιχείο που ήδη άρχισε να μεταδίδεται από τα παγκόσμια ΜΜΕ: Δυο από τους επιβάτες της πτήσης φέρεται να ταξίδεψαν με κλεμμένα διαβατήρια.
Πιο συγκεκριμένα, ένας Αυστριακός και ένας Ιταλός που είναι δηλωμένοι στη λίστα επιβατών, είχαν αναφέρει ότι κλάπηκαν τα διαβατήριά τους πριν από μερικές ημέρες στην Ταϊλάνδη.
Αυτό βέβαια από μόνο του μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα.
Σύμφωνα με τα ειωθότα της πολιτικής αεροπορίας αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο, πλην όμως οι αμερικανικές αρχές το εξετάζουν με προσοχή, αφού μπορεί να είναι μια ένδειξη τρομοκρατικής ενέργειας.
Ο επικεφαλής της Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν αποκλείεται τίποτα.
Να σημειωθεί ότι η μόνη φορά στην εικοσαετή  ιστορία του Boeing 777 που ένα από αυτά τα αεροπλάνα έπεσε είναι πέρσι όταν σημειώθηκε ατύχημα της Asiana Airlines στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τρεις άνθρωποι.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου