11.4.14

Η Ν.Δ. και ο ιδεολογικός αναπροσανατολισμός της…



Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου έχει ξεκινήσει συζήτηση για την ανάγκη ιδεολογικού αναπροσανατολισμού της ΝΔ.
Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί ψευτοδίλημμα το ερώτημα, αν η ΝΔ πρέπει να στραφεί προς τον κεντρώο χώρο ή προς τα δεξιά για να αντλήσει εκ νέου δυναμική εξουσίας.



Το εν λόγω ψευτοδίλημμα τίθεται κυρίως από τα «κέντρα» εξουσίας εκείνα που προσπαθούν εναγωνίως να ωθήσουν τη ΝΔ προς το κέντρο, προκειμένου να διασώσουν πολιτικά το εγχείρημα της κεντροαριστεράς, όπως και αν βαφτιστεί τελικά.
Μύχιος λοιπόν σκοπός αυτών είναι η διάσωση του ΠΑΣΟΚ και κυρίως των «κορυφαίων» στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος, καθώς η συνέχιση της συνεργασίας με τη ΝΔ αποτελεί το μόνο λόγο ύπαρξης που τους απέμεινε…




Όμως η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να «χαρίσει» το μεγάλο κομμάτι της βάσης της παράταξης στους ψεκασμένους και γραφικούς πολιτικούς σχηματισμούς στα δεξιά της.
Οφείλει να διατηρήσει βασικά στοιχεία της ιδεολογίας της αφορούντα την πίστη στην πατρίδα και το έθνος, ως επίσης και στην προστασία του κοινωνικού κράτους χωρίς όμως τη σοσιαλιστική – αριστερή πρακτική του «κράτους – πατερούλη».
Χωρίς ακραίες απόψεις και χωρίς ακραίους εκπροσώπους.
Δεν μπορεί να απεμπολήσει κύρια συστατικά της ιδεολογίας της κινούμενη μονοδιάστατα είτε προς το κέντρο, είτε προς τα δεξιά.
Η σύνθεση απόψεων και κυρίως η πραγματική έκφραση των αναγκών της κοινωνίας είναι το ζητούμενο, που δύναται να επιτευχθεί μόνο αν η κοινωνία αποκτήσει πραγματικούς εκπροσώπους της στην παράταξη και ουχί ανεπάγγελτους, γόνους, βαρωνίσκους, «τηλεαστέρες», «αλεξιπτωτιστές» της πολιτικής εκ μεταγραφής από κομματίδια, και λοιπούς ολίγιστους.
Η άσκηση πολιτικής με πατριωτικά και εθνοκεντρικά χαρακτηριστικά είναι δυνατό να συνοδευτεί με την υιοθέτηση των κανόνων της αγοράς, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού, χωρίς όμως τις εξαλλοσύνες των θιασωτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ομνύουν στην κατάργηση κάθε κρατικής παρέμβασης, προς όφελος εν τέλει των ολιγοπωλίων.
Η ΝΔ μπορεί, αλλά και οφείλει να εκφράσει το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας των πολιτών που κινούνται ιδεολογικά από το κέντρο προς τα δεξιά, και να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που σκέπτονται και πολιτεύονται με άξονα την εφαρμογή του αυτονόητου και του εθνικού συμφέροντος.
Τα Σέβη μου.

Μυστήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου