30.4.14

Μια κλασική περίπτωση νεοελληνικής «μαγκιάς».Στο βασίλειο της ανομίας και ατιμωρησίας που ζούμε, έχουμε πλέον γίνει όλοι χοντρόπετσοι απέναντι σε σκάνδαλα, μίζες, κλπ.
Με αποτέλεσμα να μη συγκινούμαστε αν τα ποσά που κλέβονται είναι σχετικά μικρά, κ.ο.κ.Ή αν το έγκλημα δεν έχει τουλάχιστον τρεις νεκρούς, και μια γυμνή…
Και μέσα στο μπάχαλο αυτό, κυριαρχούν τα κάθε λογής λαμόγια.
Που βλέπουν φως και μπαίνουν.
Που πολλές φορές είναι οι απλοί άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας…
Και έχουμε αναισθητοποιηθεί τόσο πολύ στην παραβατική συμπεριφορά, που κάποιες απλές παραβάσεις περνάνε στο ντούκου.
Όχι μόνο από τους αρμόδιους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση την ανύπαρκτη τροχαία, αλλά ακόμη και από εμάς τους ίδιους.
Που έχουμε ποτιστεί ως το μεδούλι με το κλασικό πια «έλα μωρέ, εγώ θα σώσω το κράτος»;
Και που δεν αντιδρούμε ούτε όταν κάποιος παρανομεί εξώφθαλμα και μπροστά στα μάτια μας, προσβάλλοντάς μας  άμεσα.
Με αποτέλεσμα να μας δουλεύουν ψιλό γαζί κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι ζουν παρασιτικά εις βάρος των κορόιδων, εις βάρος του συνόλου, και οι οποίοι συνήθως θεωρούν την παραβατική τους συμπεριφορά ως την απόλυτη μαγκιά.
Εξάλλου ποιος θα τους ελέγξει;
Για αυτό και βλέπουμε τη περίπτωση της παραπάνω φωτογραφίας, όπου η συγκεκριμένη κυρία βρήκε τη τέλεια και δωρεάν θέση στάθμευσης ακριβώς κάτω από το σπίτι της, όπου κάθε μέρα συστηματικά κλείνει (πακτώνει) τη στάση, άσχετα αν σε αυτήν περιμένουν ανήμποροι γέροι, μικρά παιδιά, κλπ.
Το να διακινδυνεύσει μια κλήση στη χάση και στη φέξη (λέμε τώρα) της έρχεται πολύ πιο φτηνά από το να πληρώνει πάρκινγκ, ή να ψάχνει γύρω  γύρω από το τετράγωνο για να βρει να παρκάρει. Κορόιδο είναι άλλωστε;
Όπως κάποιοι άλλοι πιο μάγκες, που παίρνουν ένα διαλυμένο παλιό παπάκι, συνήθως χωρίς καν νούμερα, και με αυτό καταλαμβάνουν μια θέση στάθμευσης της αρεσκείας τους, μπροστά στο σπίτι τους, για να βάζουν τη «κούρσα» τους όποτε θέλουν.
Το ότι και αυτό είναι παράνομο (καθότι δεν υπάρχουν πινακίδες) ποσώς τους ενδιαφέρει.
Το θέμα είναι αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους, και ας καεί το πελεκούδι.
Και όμως, όλα αυτά θα είχαν λυθεί, αν η τροχαία έκανε τη δουλειά της.
Που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο δύσκολη… δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική.
Δυο τρεις τροχονόμοι με μηχανές να κυκλοφορούν, και να διαπιστώνουν, και να τιμωρούν,  τέτοιου είδους δευτερεύουσες μεν σοβαρότατες δε παραβάσεις, και το θέμα θα είχε λυθεί. Προ πολλού.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, και τα κάνουν μόνο οι κουτόφραγκοι και τα αμερικανάκια, που όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου