7.4.14

Η κριτική του καναπέ, δεν με καλύπτει…



Με τη βεβαιότητα ότι «αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, μέλημα μου είναι να βρίσκομαι κοντά στο δημότη και να ανταποκρίνομαι άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, δημοσιογράφος Βασίλης Κανούσης, δίνει στην εφημερίδα μας την «πρώτη του γραφή»!



Ο γνωστός Κηφισιώτης, προερχόμενος από τις παλαιότερες οικογένειες της πόλης, παντρεμένος με την επίσης Κηφισιώτισα, Τζώρτζια Μουστάκα, με την οποία και απέκτησαν δυο γιούς, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, αλλά και διατέλεσε επί μια δεκαετία υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κηφισιάς, κάνοντας αποδεκτή την πρόταση του κ. Χιωτάκη να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, πιστεύει ότι «ο αγώνας μια σοβαρής και υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής είναι συνεχής και πολυεπίπεδος».


Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Κανούσης εκτιμά πως η αποστολή του δημοτικού συμβούλου είναι η προάσπιση και η λύση των προβλημάτων των δημοτών και «όχι η θέση» που, ενδεχομένως πάρει, καθώς πιστεύει ότι «… είναι ένα απόλυτα υγιές φαινόμενο, όποιος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει και έχει ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον, να την καταθέτει στην κρίση των πολιτών».
Έτσι…

-      Ποιοι είναι, βασικά, οι λόγοι που σας κάνουν να θέτετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την πόλη. Εδώ πέρασα τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια και σε αυτή την πόλη συνεχίζουν σήμερα να μεγαλώνουν και τα παιδιά μου. Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να τον βλέπω να ξεχωρίζει, να προχωράει, να αλλάζει!
Είμαι από τους ανθρώπους που δεν μου αρέσει η κριτική επί παντός του επιστητού.
Προτάσσω τη γνώση από τη γνώμη. Ως εκ τούτου, η «κριτική του καναπέ» δεν με καλύπτει. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι δράση και να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει και ότι μας πληγώνει.

-      Μπαίνετε στην υπηρεσία των δημοτών. Είσαστε έτοιμος να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά τους, αλλά και τις πιθανές αντιπαλότητες που, ενδεχομένως, προκαλέσετε;

Ο αγώνας για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι δημιουργεί αντιπαλότητες. Αντιθέτως, αντιπαλότητες δημιουργούνται όταν δεν σεβόμαστε τους πολίτες, οι οποίοι μας έχουν ψηφίσει για να λύνουμε τα προβλήματά τους και εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε…

-      Υπηρετήσατε, ως δημοσιογράφος, στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς επί σειρά ετών, οπότε έχετε από πρώτο χέρι γνώση των προβλημάτων του. Ποιο, κατά την κρίση σας, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει άμεσα να προσεχθεί;

Επί σχεδόν μια δεκαετία ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, με τίμησε με την εμπιστοσύνη του, αναθέτοντας μου το Γραφείο Τύπου του Δήμου. Για εμένα, προσωπικά, δεν υπάρχει ιεράρχηση προβλημάτων.
Ό,τι απασχολεί τους πολίτες, που τους κάνουν την καθημερινότητά τους δυσκολότερη, είναι πρόβλημα. Σε αυτό στέκομαι και με γνώμονα αυτό θα κινηθώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας θητείας.
Πάντα κοντά στον πολίτη και με σεβασμό !



-      Το έργο της δημοτικής αρχής κρίνετε ότι απαιτεί συνέχεια για να ολοκληρωθεί και σε ποιους, κυρίως, τομείς;

Όσο υπάρχουν άνθρωποι και καθημερινότητα κανένα έργο δεν σταματάει. Όπως σας ανέφερα και πρωτύτερα, ο αγώνας μια σοβαρής και υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής είναι συνεχής και πολυεπίπεδος. Συνεπώς, πρέπει να μας αφορούν κάθε τι που ενοχλεί ή απασχολεί τους δημότες και σε αυτό στέκομαι.

-      Θεωρείτε ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου ακολουθεί τη σωστή πορεία ή χρειάζεται μια αλλαγή πλεύσης και προς τα πού;

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει σημαντικά πράγματα για την πόλη μας και δεν αναφέρομαι μόνο σε μεγάλα έργα αλλά και στα οικονομικά. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι από τους ελάχιστους δήμους που αυτή τη στιγμή μπορεί και στέκεται στα πόδια του και δεν είναι υπό κρατική επιτήρηση.
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Σίγουρα μέσα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που ζούμε η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και το Δήμο Κηφισιάς που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμα στους πολίτες, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα εφικτό.
Ελπίζω η νέα θητεία να μας βρει όλους κάτω από νέες αισιόδοξες εξελίξεις και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να γίνουν πολλά περισσότερα σε μια πόλη που της αξίζει να βρίσκεται ψηλά.  

-      Πως βλέπετε την κάθοδο σ’ αυτές τις εκλογές τόσο πολλών συνδυασμών, ορισμένοι των οποίων κινούνται στον ίδιο κομματικό πλαίσιο μ’ αυτόν στον οποίο ανήκετε;

Αυτό σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Είναι ένα απόλυτα υγιές φαινόμενο, όποιος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει και έχει ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον, να την καταθέτει στην κρίση των πολιτών.
Οι πολίτες αποφασίζουν και μόνο αυτοί έχουν τον κυρίαρχο λόγο. Διαφορετικά, δεν είναι Δημοκρατία και μιας και το συζητάμε, αρκεί να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στον κόσμο να δούμε πως ζουν σε άλλες χώρες – κράτη που η Δημοκρατία είναι μόνο στα λόγια.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας. Ακούστε, οι δημοτικές εκλογές δεν είναι αρένα αντιπαραθέσεων γαλάζιων, πράσινων, κόκκινων και ροζ ψηφοφόρων.
Αυτά ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή που δεν αρνούμαι να σας πω ότι ευθύνεται για το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Εγώ επέλεξα να είμαι με την Κηφισιά, με το συνδυασμό του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη που αποτελείται από ανθρώπους που προτάσσουν το συμφέρον της πόλης και όχι το κομματικό και που στο συνδυασμό συμμετέχουν πολίτες με όλες τις αποχρώσεις.
Η «μάχη» θα δοθεί στο συγκεκριμένο και όχι στο αόριστο, προκειμένου να ικανοποιηθούν φιλοδοξίες.    

-      Κρίνετε πως η κάθοδο της Ελληνικής Αυγής θα αποτελέσει «φωνή δημοκρατίας» ή θα περιπλέξει τα πράγματα;

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

-      Και να κλείσουμε με μια πιο προσωπική ερώτηση: Αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος, σε ποια θέση νομίζετε ότι θα είχατε την καλύτερη απόδοση;

Δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα και κανένα τιμάριο «εξουσίας». Άμα θέλεις, προσφέρεις και χωρίς θέση.
Ως εκ τούτου, αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, μέλημα μου είναι να βρίσκομαι κοντά στο δημότη και να ανταποκρίνομαι άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Αυτό, άλλωστε, είναι και η αποστολή του δημοτικού συμβούλου και όχι η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου