16.4.14

Η Ελλάδα της «αριστερής πλατφόρμας».



Επιστροφή στην δραχμή.
Κρατική οικονομία στο 95% από το σημερινό 70%.
Κρατικοί υπάλληλοι (μαζί με Τράπεζες, ΔΕΚΟ, Δήμους, και αυτούς που θα επιστρέψουν) κοντά στα 2.000.000.
Μισθοί κρατικών υπαλλήλων στα 2-4.000 ευρώ του 2009.
Μισθοί ιδιωτικών υπαλλήλων 400 ευρώ λόγω απουσίας επιχειρηματιών.
Μόνιμοι άνεργοι 1.500.000 (αν δεν πάνε στο κράτος).
Κλειστά τα σύνορα σε ιδιώτες επενδυτές.



Γυρίστε 40 χρόνια πίσω, στην Ελλάδα του ψευτοσιαλισμού και της  ψευτοαλλαγής, και υποδεχθείτε την «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ όπως υποχρεώνουν και τον κ. Αλέξη Τσίπρα να την δεχθεί είτε του αρέσει είτε όχι.



Διαφορετικά ή η «Πλατφόρμα» θα γκρεμιστεί ή ο κ. Τσίπρας θα πέσει... από την « Πλατφόρμα». Τρίτη λύση δεν διαφαίνεται.
Μέχρι να φθάσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να σκίσει τα μνημόνια στην αυλή της Βουλής... 78 στελέχη του κόμματος συνωστίσθηκαν στην ουρά για μια θέση Ευρωβουλευτή ώστε να μην χαθούν οι γνωστές, αποζημιώσεις και οι αυτοκινητάρες για να γυρνάνε στην Ευρώπη των τοκογλύφων και των καπιταλιστών... και να υποκλίνονται στις δεξιώσεις με μισθούς επιστημονικής φαντασίας για την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Αλλά, θα μου πείτε, ότι αυτό είναι άλλο πράγμα.
Όπως (σας απαντώ) άλλο πράγμα είναι και οι μισθάρες συν τις δαπάνες 17.000 ευρώ τον μήνα και των συντρόφων – Βουλευτών της ελληνικής Βουλής.
Έτσι κατάλαβα το πρόγραμμα της «Αριστερής Πλατφόρμας», διαβάζοντας το πολυσέλιδο κείμενο που παρέλαβε (νομίζω καθόλου περιχαρής) ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε και μόνοι σας αυτά που περιγράφω σας μεταφέρω αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα προγράμματος (της τροπολογίας που υπέβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ η «Αριστερή Πλατφόρμα») σχετικά με όσα αφορούν το κράτος καθώς τα περί δραχμής τα ανέλυσε άριστα χθες «Οι μάσκες έπεσαν» στο Capital.gr ο συνάδελφος κ. Στ. Ζαχαρός.
Υπόσχονται λοιπόν για το ελληνικό σοβιέτ οι σύντροφοι της «Πλατφόρμας»... (μεταξύ πολλών – πολλών άλλων):
- Την άμεση εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών ως θεμελιώδες εργαλείο για τη διαμόρφωση μιας σχεδιασμένης χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αποκλειστικά αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.
- Την άμεση επαναφορά στο δημόσιο της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως αυτοτελείς τράπεζες με ειδικό ρόλο.
- Την ανακοπή των ιδιωτικοποιήσεων.
- Το πέρασμα όλων των στρατηγικών τομέων και κλάδων της οικονομίας υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση και κοινωνικό εργατικό έλεγχο.
- Την μεταρρύθμιση του κράτους και του δημοσίου με κατεύθυνση την αποδοτική λειτουργία τους με αξιοκρατία, κοινωνικό έλεγχο, στήριξη μισθών και επαναφορά των υπαλλήλων που απολύθηκαν.
Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος επιστρέφει για να συνεχίσει το «μεγαλειώδες» έργο των θαλασσοδανείων τύπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προς τους συντρόφους της εποχής ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για το οποίο τα σήριαλ και οι σκηνές κρατικού θρίλερ συνεχίζονται σε δύο και τρία μέρη...
Σύμφωνα με την «λογική» της «Αριστερής Πλατφόρμας» αν δεν μεταβιβασθεί το «Ελληνικό» στον όμιλο Λάτση (μέχρι να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ) η προοπτική μεταβίβασης ανακαλείται αφού διακόπτονται όλα τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων.
Ο κ. Λάτσης όμως θα έχει και δεύτερο «πρόβλημα» καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κατά την «Πλατφόρμα») θα επαναφέρει υπό πλήρη κρατικό έλεγχο τα ΕΛΠΕ και (προφανώς) θα αποζημιωθεί (ως μεγαλομέτοχος του 43%) από την πολιτική πλήρους κρατικοποίησης και κοινωνικού ελέγχου όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας μέσω της οποίας:
- Θα αποζημιωθούν (προφανώς) και οι Γερμανοί του ΟΤΕ αφού ο Οργανισμός θα επιστρέψει στο κράτος.
- Θα αποζημιωθούν (προφανώς) οι Κινέζοι και θα επιστρέψει ο ΟΛΠ στο κράτος.
- Θα αποζημιωθεί (προφανώς) ο Λαυρεντιάδης και θα επιστρέψουν τα εργοστάσια λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και Καβάλας στις κρατικές Τράπεζες Εθνική και Εμπορική που έτσι και αλλιώς ανήκαν.
- Θα αποζημιωθούν (προφανώς) και οι σημερινοί μέτοχοι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
Οφείλω εδώ να υπενθυμίσω ότι οι κρατικοποιήσεις-αποζημιώσεις (ΟΑΕ) του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (του «σοσιαλισμού» 1974 - 1994) πληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό προς 1 τρισεκατομμύριο δραχμές και με 2 δισ. ευρώ μόνο η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ!!!
Θα παραμείνουν στην αγκαλιά του κράτους-πατερούλη μαζί με τους «άσωτους» ΟΤΕ, ΟΛΠ, Λιπάσματα, ΕΛΠΕ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ τα κρατικά μονοπώλια της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΦΑ, των ΕΠΑ (φυσικού αερίου) της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΤΑ, του ΟΛΠ, του ΟΣΕ, του ΟΑΣ, του Ελ. Βενιζέλου και των παρόμοιων κρατικών Οργανισμών της Θεσσαλονίκης.
Για τα καζίνα και τα τυχερά παιχνίδια υπάρχει θέμα …αφού δεν ανήκουν στον στρατηγικό τομέα της οικονομίας.
Στους ιδιώτες θα μείνουν οι λαϊκές αγορές, τα καφενεία, τα σουβλατζίδικα, τα ψιλικατζίδικα, τουριστικά καταστήματα με τσολιαδάκια και ορισμένα χειροτεχνικά εργαστήρια που θα ονομασθούν νέα τάξη μικρομεσαίων και καινοτομίας αρκεί να απασχολούν μόνο δύο ή τρία άτομα της οικογενείας τους. Για τα περίπτερα, τα μπαρ και τα ταξί δεν είναι ξεκαθαρισμένο που θα ανήκουν. 

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου