2.4.14

Ένα εφιαλτικό απόγευμα…



Το (προ)χτεσινό ήταν ένα ακόμη εφιαλτικό απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη.
Με δύο πορείες το κέντρο «μπούκωσε» και η ακινησία της Τσιμισκή, της Εγνατίας, της Μητροπόλεως και της Αγίου Δημητρίου «μεταφράστηκε» σε άδειους δρόμους στις γύρω περιοχές.



Επί ματαίω πολλοί έψαχναν τρόπους να απομακρυνθούν προς τις γειτονιές τους, αφού τα λεωφορεία λογικά εξαφανίστηκαν για ένα διωράκι, όπως και τα ταξί.
Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσει κανείς τις ουρές στα λίγα φαρμακεία που ήταν ανοιχτά, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα τεράστιο μπάχαλο, το οποίο πληρώνουν με τα νεύρα και την υπομονή τους ανυποψίαστοι άνθρωποι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μητέρες, ασθενείς.

 
Φυσικά η Ελλάδα, δηλαδή οι Ελληνες, βρίσκεται σε μεγάλη κρίση.
Η αντίδραση όσων θίγονται είναι δικαιολογημένη, αν και στο δικό μας σύστημα υπάρχουν κανόνες, ανάμεσα στους οποίους δε συμπεριλαμβάνεται η μπαχαλοποίηση.
Ασφαλώς στα μάτια κάποιων πιο… θερμόαιμων και περισσότερο επαναστατημένων–αυτών που έχουν κι ένα… Πολυτεχνείο μέσα τους, ίσως και μία… Νομική- η ελληνική κοινωνία συμπεριφέρεται παθητικά και αυτό πρέπει να το πληρώσει.
Αλλωστε οι… μικροαστοί είναι για κάποιους το μεγάλο απόστημα του συστήματος, σε αντίθεση με τους επαγγελματίες ημιμαθείς μπουρδολόγους και τους εκ προθέσεως οκνηρούς τύπους, οι οποίοι «ζωγραφίζουν» τον κόσμο τους μπεκροπίνοντας εις υγείαν των κορόιδων που τους ακούνε.
Εντάξει, χτες ταλαιπωρήθηκαν όσοι δε φταίνε, παρά μόνο διότι από πολιτική άποψη συμπεριφέρονται… αντεπαναστατικά. 



Σήμερα αύριο θα βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Το θέμα για την κοινωνία είναι οι άλλοι.
Αυτοί που επειδή δεν μπορούν να κτυπήσουν το γαϊδούρι, χτυπάνε το σαμάρι. Αυτοί που αρνούνται να καταλάβουν ότι τα όρια τη ελευθερίας τους σταματούν στην ελευθερία του άλλου.
Αυτοί που είναι σίγουρο ότι θα ψάχνουν ευκαιρία να κατεδαφίσουν τον αγώνα των άλλων.
Ισως, τώρα που μπαίνει η άνοιξη, ο έρωτας, που χιλιετίες τώρα είναι τυφλός και κουφός, τους συναντήσει και ησυχάσουν.
Και όλοι οι άλλοι μαζί τους…

Γιώργος Μητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου