8.5.14

Η Ελλάδα που αντιστέκεται…



Την ώρα που ολόκληρη η χώρα ασχολείται με το ποιος είναι υποψήφιος που, και με τα εκβιαστικά νάζια του Μπένυ για πολιτικές ανατροπές και τους πάγκους στις εμποροπανηγύρεις, κάποιοι Έλληνες εργάζονται σκληρά προκειμένου  η χώρα να βγει από το τούνελ, και να πάρει ξανά μπροστά.



Και ήδη τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης φαίνονται, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα (βλ. πλεόνασμα, έξοδο στις αγορές, κλπ), ή στον τουριστικό,  αλλά και σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που όμως κάνουν τη μεγάλη διαφορά.




Έτσι, αυτό το διήμερο η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί δυο σημαντικά διεθνή events.

Την Σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των Δυτ. Βαλκανίων, παράλληλα με το διεθνές ράλυ αντικών και εξωτικών αυτοκινήτων, που περιγράψαμε εδώ , και που έχει αφετηρία το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Εκεί όπου σήμερα το πρωί, όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν, απόλαυσαν από κοντά και δια ζώσης 172 πολύτιμα ιστορικά αυτοκίνητα, στα πλαίσια μιας ανοιξιάτικης γιορτής - εκδήλωσης που συντόνισε η ΥΠΑ (αερολιμενικό τμήμα),  με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και του πυροσβεστικού σώματος του αεροδρομίου.
Η εσωστρέφεια λοιπόν δείχνει να παίρνει τέλος, και αυτό παρά το σαμποτάζ, τη γκρίνια, και την στείρα άρνηση των επαγγελματιών αγαναΧτιστών, που όσο βλέπουν την χώρα να επανέρχεται στα πόδια της τόσο πιο πολύ λυσσάνε με τον Σαμαρά.
Παίξανε όμως και χάσανε.



Κάθε μέρα που περνάει δίνει πόντους στην Ελλάδα, και σε λίγο καιρό ο Αλέξης, ο Πάνος, η Ραχήλ, οι χρυσαυγίτες, και οι υπόλοιποι υπονομευτές, δηλαδή όλο το κακό συναπάντημα,  θα εξαφανιστούν, όπως θα εξαφανιστεί και η κρίση… όπως ήδη εξαφανίστηκε (από τις οθόνες μας) και ο Μπαρουφάκης.


Στο χέρι μας είναι να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι για να φύγουν πιο γρήγορα, ψηφίζοντας σοβαρά και ελληνικά στις επερχόμενες ευρωεκλογές που για κάποιους αποτελούν στοίχημα επιβίωσης (και αναφέρομαι όχι στον Σαμαρά, αλλά στον Αλέξη που θα φύγει νύχτα).

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου