6.5.14

Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ.



Την ευθεία αντιπαράθεση, αλλά χωρίς πόλωση, επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ κεντρικό μέλημα της ηγετικής ομάδας είναι να συσπειρωθούν οι οπαδοί και ψηφοφόροι της ΝΔ.



Η στρατηγική της κυβέρνησης φάνηκε και από το άρθρο-πολεμική του Πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής, με το οποίο ο κ. Σαμαράς δίνει το πολιτικό στίγμα για την τελική ευθεία προς τις εκλογές.





Η επιχειρηματολογία της ΝΔ θα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό θράσος και διακατέχεται από ανεύθυνες, λαϊκίστικες και επικίνδυνες αντιλήψεις, ενώ μοναδικό τους κίνητρο είναι η κατάληψη της εξουσίας.
Με το άρθρο αυτό, στο οποίο αποφεύγει ακόμα και να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα, αρνούμενος να τον νομιμοποιήσει ως ισότιμο συνομιλητή. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε απέρριψε το debate.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα προβληθεί ιδιαίτερα το επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα καταφεύγουν στην καταστροφολογία και τη δυσφήμηση της χώρας, στον λαϊκισμό, την ιδιοτέλεια, την ανευθυνότητα και μεταφέρει τον δημόσιο διάλογο στο γκρίζο της παραπολιτικής.
«Είναι βουλιμικός με την εξουσία» είναι μια χαρακτηριστική φράση για τον ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από σήμερα θα αρχίσουν να προβάλλονται και τα πρώτα σποτ της ΝΔ και η γραμμή του κόμματος είναι ότι η κοινωνία απαντά «όχι» στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, αλλά και στους εκφραστές του πολιτικού κυνισμού.
Εκ των πραγμάτων όλα τα φώτα της ΝΔ θα πέσουν από σήμερα στον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά της να εξουδετερώσει με αυτό τον τρόπο την αδιαφορία των πολιτών για τις ευρωεκλογές και να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει το κόμμα.
Ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνεντεύξεις, θα δημοσιεύσει άρθρα και θα αρχίσει στοχευμένες περιοδείες, ενώ θα κάνει και δυο κεντρικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε κλειστούς χώρους την τελευταία εβδομάδα.
Ο κ. Σαμαράς θα ξεκινήσει τις περιοδείες του από το Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη συνέχεια θα μεταβεί σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, την Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη και την Τρίπολη.

Θα κλείσει τον κύκλο των περιοδειών του με την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία.
Το βασικό δίλημμα που θα τεθεί θα είναι "οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από την κρίση ή περιπέτεια και έξοδος από το ευρώ».
Μεγάλο βάρος θα δώσει ο κ. Σαμαράς στο σχέδιό του για τη Νέα Ελλάδα, το οποίο θα συνδυάζει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη Νέα Μεταπολίτευση που θα παρουσιάσει την Τετάρτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου