9.5.14

Η επιτομή της χρεοκοπίας.




To ΠΑΣΟΚ αποτελεί την επιτομή της μεταπολιτευτικής ελληνικής παρακμής. 
Κέρδισε την εξουσία με δόγμα, έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, αλλαγή, και το μόνο που άλλαξε ήταν πως παρέλαβε μια χώρα με ελάχιστο χρέος και την παραδίδει με τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην παγκόσμια ιστορία.
 



Αν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο Σημίτης δεν είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν την Ελλάδα σε ΕΟΚ-ΕΕ και Ευρωζώνη η χώρα θα είχε σκάσει κάτω σαν «καρπούζι» πολύ νωρίτερα με μικρότερο χρέος.
 

Η μεγάλη “συνεισφορά” του ΠΑΣΟΚ είναι η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας με τα τριτοκοσμικά σοσιαλιστικά πειράματα και την καθιέρωση της συνδικαλιστοκρατίας.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις είτε έβαλαν λουκέτο και κρατικοποιήθηκαν, είτε φυτοζωούν με τα χρήματα των φορολογουμένων (Pirelli, Goodyear, Πυρκάλ, Ναυπηγεία, Πειραϊκή, ΝΑΜΚΟ κ.α.).
Οι συνδικαλιστές στον ιδιωτικό τομέα έκλεισαν όσες επιχειρήσεις δεν ήταν κρατικοδίαιτες και δεν επιβίωναν με δανεικά κρατικών τραπεζών και επιδοτήσεις. 
Στο δημόσιο οι συνδικαλιστές  έγιναν κράτος εν κράτει καθιστώντας διευθυντές και διοικητές διακοσμητικά πρόσωπα.
Αυτό που κοινωνικοποίησε το ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η διαφθορά, διευρύνοντας την ανοχή και καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην Ευρώπη.
Που αλλού ο πρωθυπουργός αγοράζει βίλα και επειδή δεν επαρκεί το πόθεν έσχες να δικαιολογήσει την αγορά, αντί να παραιτηθεί και ερευνηθεί,  τον δανείζουν εικονικά δημόσια υπουργοί και επιχειρηματίες.
Ένας μάλιστα από τους δανειστές ανταμείβεται από το αντίπαλο κόμμα, που είναι το ίδιο πελατειακό, παρασιτικό και διεφθαρμένο, με την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πράγματι ο κ. Βενιζέλος όταν θέτει τόσο εκβιαστικά διλήμματα φαίνεται πόσο μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα, καθώς το πιθανότερο είναι να λάβει την απάντηση να πάει στο αγύριστο... 
Αυτός, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση όπου έχει κάνει μετάσταση το βαλκανικό μοντέλο παπανδρεϊκού  σοσιαλισμού...

Κώστας Στούπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου