29.6.14

Θα θεραπευτεί ποτέ ο καρκίνος;



Ο καρκίνος μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να εξαφανιστεί ως απειλή.
Για αυτό θα πρέπει να μειώσουμε τις προσδοκίες μας αναφορικά με κάποιο θαυματουργό φάρμακο ή θεραπεία που  θα τον καταστήσει ακίνδυνο.




Όπως λέει ο επικεφαλής μιας επιστημονικής ομάδας που πρόσφατα δημοσίευσε την εργασία της «ο καρκίνος είναι τόσο παλιός όσο και οι πολυκυτταρικοί οργανισμοί στη γη, και για αυτό μάλλον ποτέ δεν θα μας αφήσει…».


Οι Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένας πανάρχαιος οργανισμός, όμοιος με το κοράλλι, είχε ήδη γονίδια που μπορούσαν να εξελιχτούν σε καρκινικούς όγκους.
Μάλιστα, ένας από αυτούς τους οργανισμούς μοιάζει πολύ με τον σημερινό καρκίνο των ωοθηκών στις γυναίκες.
Τα σφάλματα των κυττάρων που καταλήγουν σε καρκίνους μοιάζουν αναπόφευκτα όσο εξελίσσεται ένας οργανισμός, κάτι που κάνει το όνειρο της θεραπείας του καρκίνου φρούδα ελπίδα.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της εργασίας των Γερμανών ειδικών.
Η λογική η οποία υποστήριζε την οσονούπω θεραπεία του καρκίνου ήταν αφελής λέει ο Thomas Bosch από το πανεπιστήμιο  Kiel, που όπως σημειώνει βασίζονταν στο  «αφού μπορούμε να στέλνουμε ανθρώπους στη σελήνη, μπορούμε να θεραπεύσουμε και τον καρκίνο».
Η δική του ομάδα εστιάζει στο πως εξελίσσεται ο καρκίνος, και θεραπεύοντάς τον μάλλον, παρά προσπαθώντας απλά να τον επιδιορθώσει.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου