10.6.14

Υποχρεωτική στράτευση για πρώτη φορά στα ΗΑΕ!



Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια χώρα ζάπλουτη.
Οι πολίτες της, που αποτελούν τη μειοψηφία, δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους, περνάνε στη τούφα, και έχουν ξένους εργάτες μετανάστες για όλες τις βρώμικες και γενικά χειρωνακτικές δουλειές.



Ο δε στρατός τους είναι επαγγελματικός, και μάλιστα καλοπληρωμένος.
Κάτι όμως πρέπει να συμβαίνει, και ίσως οι αρμόδιοι να μυρίζονται φασαρίες, διότι πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε νόμος που επιβάλλει υποχρεωτική εννιάμηνη στράτευση σε όλους τους άρρενες άνω των 18 ετών.
Για όσους δεν έχουν απολυτήριο λυκείου, η στρατιωτική θητεία θα είναι δυο χρόνια!


Σύμφωνα με τη κυβέρνηση, η υποχρεωτική στράτευση, που ισχύει και στο γειτονικό Κατάρ εδώ και μερικούς μήνες, «θα εμφυσήσει το πατριωτικό αίσθημα της αυταπάρνησης και της πίστης στους πολίτες».
Πολίτες οι οποίοι αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού των 8.2 εκατομμυρίων των ΗΑΕ (οι υπόλοιποι είναι ξένοι μετανάστες).
Το αραβικό αυτό κρατίδιο στον Περσικό Κόλπο δεν αντιμετωπίζει κάποια άμεση απειλή, και ούτε έχει δεχτεί ποτέ επίθεση, όμως η κυβέρνηση περιγράφει την ανεξαρτησία της χώρας ως μια «κόκκινη γραμμή, που θα πρέπει να προστατευτεί».
Και σε αυτό θα συμβάλλει, λέει,  η υποχρεωτική στράτευση.
Σύμφωνα με έναν πολιτικό επιστήμονα των ΗΑΕ, «αυτό που λέει η κυβέρνηση είναι ότι ναι μεν θέλουμε να συνεχίσουμε την ευμάρεια και τη σταθερότητα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο… ζούμε σε μια κρίσιμη περιοχή… σε μια δύσκολη ζώνη, με δύσκολους γείτονες. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου