6.7.14

Κακόβουλη νοσηρή δολιοφθορά…



Όταν, προ καιρού, είχα χαρακτηρίσει την συστηματική υπονόμευση οποιασδήποτε προσπάθειας της κυβέρνησης «δολιοφθορά», μετριοπαθείς και σώφρονες φίλοι, μου είχαν συστήσει, να μην χρησιμοποιώ αυτή την λέξη γιατί, όσον αφορά σε εθνικό συμφέρον, σημαίνει και προδοσία. Ακόμη και εσχάτη.




Χωρίς να διαφωνώ με την ερμηνεία, σημειώνω απλώς ότι η λέξη δεν υπάρχει στα αρχαία, ως αδιανόητη υποθέτω, ή πλεονασμός, εφ’ όσον η λέξη προδοσία καλύπτει την έννοια.
Στην σύγχρονη χρήση είναι μετάφραση του «sabotage»...

 
Οι πράξεις δολιοφθοράς που έβλαψαν, κάποτε καίρια, την Ελλάδα, είναι πολλές στην Ιστορία.
Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ηρωισμός του Ελληνικού Στρατού στην Αλβανία και στα «Οχυρά» ελάμπρυνε το όνομα της Ελλάδας.
Το Βασιλικό Ναυτικό – το μόνο που συνέχισε να πολεμάει δίπλα στους Άγγλους όταν τα πλοία των Γάλλων βυθίστηκαν ατιμωτικά από το βρετανικό Β.Ν. – τιμήθηκε από όλους, ενώ στην Αίγυπτο συγκροτήθηκε, και με Έλληνες της Αιγύπτου, νέος μεγάλος Ελληνικός Στρατός.
Τότε επέλεξαν ακριβώς οι κομμουνιστές να κάνουν το «κίνημα της Μέσης Ανατολής» στον Στρατό και το Ναυτικό.
Αποτέλεσμα ήταν να εγκλειστούν Έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα, κάτι που δεν είχαν κάνει ούτε οι Γερμανοί (!) ενώ τα πολεμικά πλοία μας παρ’ ολίγον να βυθισθούν, σαν τα Γαλλικά, εάν δεν τα ανακαταλάμβαναν γενναίοι πατριώτες αξιωματικοί και ναύτες.
Το προδοτικό αυτό κίνημα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρώσει τα οφέλη που είχε κερδίσει η Ελλάδα με ηρωισμό και αίμα.
Στα όνειρα μας ήταν η Κύπρος και η Βόρειος Ήπειρος, αλλά παρ’ ολίγον να μην πάρουμε ούτε την Δωδεκάνησο, από την ηττημένη Ιταλία.
Ο λόγος ήταν ότι ακόμη (το 1948) είχαμε «κυβέρνηση του βουνού» δηλαδή υπήρχε κίνδυνος αν μας έδιναν την Δωδεκάνησο να κατέληγε ως Σοβιετική βάση στην Μεσόγειο.
Ο ανταρτοπόλεμος κατέστρεψε την χώρα την εποχή που η Ευρώπη ανασυγκροτείτο και έτσι, με άλλες χιλιάδες νεκρούς, δυστυχία και καταστροφές μείναμε πίσω πολλά χρόνια από τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο.
Την ώρα της ανάκαμψης μας προέκυψε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Αυτός ιππεύοντας στην αριστερά και με τα συνθήματα της, εξαπάτησε πρόθυμους, πλιατσικολόγους, ανοήτους και ονειροπόλους και επέφερε, στην δύσμοιρη αυτή χώρα, μία καταστροφή σοβαρότερη, και μονιμότερη, από την Μικρασιατική.
Επί Ανδρέα Παπανδρέου παρά λίγο να μας διώξουν από την Ευρώπη, όπως και λόγω των χειρισμών του υιού του πάλι να μας διώξουν, σε συνδυασμό με χρεωκοπία.
Ο Σαρκοζύ, έξαλλος, του είπε στις Κάννες «Είστε ψυχοπάθής!» (Vousêtespsycho!).
Ωστόσο μερικοί είπαν ότι πρέπει να εκτελούσε εντολές…
Τώρα την σκυτάλη της δολιοφθοράς έχει παραλάβει ο Τσίπρας ηγούμενος αυτού του αλλοπρόσαλλου θιάσου ποικιλιών, που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθώντας πιστά και αντιγράφοντας – μέχρι παρωδίας – τα καμώματα του Ανδρέα Παπανδρέου – χωρίς την διαβολική ευφυΐα και παιδεία εκείνου – μηχανεύεται όλο και καινούργια κόλπα για να εμποδίσει την κυβέρνηση να φέρει εις πέρας οτιδήποτε.
Από της εποχής Κουτσόγιωργα τα ίδια «αντισυνταγματικά» και ότι άλλο φανταστούν.
Δεν αδιαφορεί για τις συνέπειες. Τις επιζητεί, τις ελπίζει και τις περιμένει.
Με τον… αέρα της απώλειας 150.000 οπαδών του στις εκλογές – που βάφτισε δημοψήφισμα – και το ένα τέταρτο των ψήφων, πιστεύει ότι ακούει την φωνή του πεπρωμένου να σώσει την Ελλάδα…
Σήμερα με την συμπαράσταση υποδίκων συνδικαλιστών, ελευθέρων με εγγύηση, και μερικών καημένων, προσπαθεί με την απεργία της ΔΕΗ να πλήξει τον λαό εκεί που πονάει.
Ασθενείς, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι, ξενοδόχοι, εστιάτορες, ψυγεία και κλιματιστικά σε όλη τη χώρα, όλοι θα υποφέρουν αρκεί να μην… τι; (Μνημείο βλακώδους κακίας η δήλωση συνδικαλιστών ότι δεν κατεβάζουν αυτοί τους διακόπτες.
Απλώς… παράγουν λιγότερο ρεύμα!!!
Σαν να έλεγαν στον κόσμο που δεν θα έβρισκε βενζίνα, σε περίπτωση απεργίας στα διυλιστήρια, ότι φταίνε τα πρατήρια βενζίνης!)
Θα πληγεί ο τουρισμός την ώρα που δείχνει αύξηση ρεκόρ; Αυτό ακριβώς θέλουν. Το είπαν σαφέστατα τόσο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παλαιότερα: «Δεν θα μας πιάσει ο πόνος αν χάσουν οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές και οι τράπεζες!» (Όταν έκλειναν τις πόρτες ξενοδοχείων και εμπόδιζαν επιβάτες να ανέβουν στα καράβια).
Με μεγάλη απάθεια λένε στον λαό ότι δεν τους νοιάζει αν θα καταστραφεί, αρκεί να μην πετύχει η κυβέρνηση.

Τηλέμαχος Μαράτος
Δημοσιεύτηκε στην ΕΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου