27.7.14

Η τραγωδία και η ασύστολη προπαγάνδα…



Λίγες μόνο μέρες μετά τη κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου πάνω από την ανατολική Ουκρανία, οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ της Δύσης ενώθηκαν στη προσπάθειά τους να κερδίσουν από την προπαγάνδα της τραγωδίας.



Φταίει η Ρωσία και ο Πούτιν, λένε.
Μάλιστα, ο Ομπάμα έδωσε συνέντευξη τύπου (πριν κάνει γίνει διερεύνηση) λέγοντας πως υπεύθυνοι για την κατάρριψη ήταν οι φιλορώσοι αντάρτες.
Το ίδιο ισχυρίστηκε μια μόλις μέρα μετά τη πτώση του αεροσκάφους και η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας….




Την ώρα όμως που τα δυτικά ΜΜΕ βιάζονται να επαναλάβουν την αμερικανική κυβερνητική προπαγάνδα, υπάρχουν κάποια ζητήματα που δεν αναφέρονται καν.
Δεν αναφέρουν π.χ. ότι η ουκρανική κρίση ξεκίνησε πέρσι, όταν η η ΕΕ και οι ΗΠΑ στήριξαν τους διαδηλωτές που ανέτρεψαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας Viktor Yanukovych.
Χωρίς την αμερικανική στήριξη δεν θα σκοτώνονταν εκατοντάδες διαδηλωτές στα επεισόδια που ακολούθησαν, ούτε και θα συνέβαινε η τραγωδία του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Δύσης, το αεροπλάνο χτυπήθηκε από ρωσικές δυνάμεις ή αυτονομιστές που στηρίζει η Ρωσία, επειδή ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής και προέλευσης.
Δεν μας λένε όμως ότι και η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο πυραύλων.
Δεν μας λένε ότι η κυβέρνηση που προέκυψε στο Κίεβο, (σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ) έχει ήδη σκοτώσει πάνω από 250 άτομα στη περιοχή Lugansk από τον περασμένο Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων  που σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το κέντρο της πόλης, μία μόνο ημέρα μετά την αεροπορική τραγωδία!
Μιλάμε για αθώους αμάχους πολίτες, που όλοι μαζί είναι όσοι περίπου αθώοι χάθηκαν και στο μοιραίο αεροπλάνο.
Εν αντιθέσει, η Ρωσία δεν δολοφόνησε κανέναν στην Ουκρανία, ενώ οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές χτυπούν αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους.
Τα ΜΜΕ δεν μας λένε ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει τις επιθέσεις των Ουκρανών εναντίον αμάχων, με την εκπρόσωπο τους Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τις χαρακτηρίζει «ήπιες και μετριοπαθείς».
Δεν μας λένε ότι ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και οι αυτονομιστές αντάρτες έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κατάρριψη ενός επιβατικού αεροσκάφους. Το αντίθετο μάλιστα…
Δεν μας λένε ότι το να κατηγορείται η Μόσχα συμφέρει στην Ουκρανία, και ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός ήδη εξέφρασε την ευαρέσκειά του που η Ρωσία κατηγορείται για την επίθεση.
Δεν μας λένε ότι ο χειρισμός του συγκεκριμένου πυραύλου, που ανήκει σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο πυραυλικό σύστημα εδάφους- αέρος, απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση που οι αυτονομιστές αντάρτες δεν διαθέτουν.
Δεν μας λένε ότι οι αντάρτες της ανατ. Ουκρανίας πέτυχαν σημαντικές νίκες εναντίον του Κιέβου την εβδομάδα πριν από την κατάρριψη του αεροπλάνου.
Δεν αναφέρουν τις ομοιότητες της συγκεκριμένης περίπτωσης με την αντίστοιχη πέρσι, όταν η Αμερική επέμενε ότι ο Άσαντ χρησιμοποιεί δηλητηριώδη αέρια εναντίον αμάχων στη Συρία.
Ήταν μια εποχή όπου ο Άσαντ κέρδιζε το πάνω χέρι στη μάχη του εναντίον των ανταρτών που στηρίζουν οι ΗΠΑ.
Παραλίγο να οδηγηθούμε σε νέο πόλεμο εξαιτίας των δηλώσεων του Ομπάμα, ο οποίος αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει όταν αντέδρασε η κοινή γνώμη, και αργότερα μάθαμε ότι ότι έλεγε (για τα αέρια) ήταν ψέματα.
Βέβαια, μπορεί αυτή τη φορά η Αμερική και τα αμερικανικά ΜΜΕ να έχουν δίκιο, και οι Ρώσοι ή οι ρωσόφιλοι αντάρτες να κατέρριψαν το αεροπλάνο.
Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί κανείς να έχει ακριβή πληροφόρηση όταν κυριαρχεί η ασύστολη προπαγάνδα.
Ποιος το έκανε;
Ας περιμένουμε τις επίσημες διερευνήσεις…

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου