5.7.14

Η ΔΕΗ και ο Σύριζα…



Η πώληση της ΔΕΗ έχει δημιουργήσει μείζον θέμα στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Συριζα αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της όπως επίσης και οι συνδικαλιστές.




Ο λόγος : Kάτι ψελλίζουν περί δημόσιας περιουσίας κλπ .
Είναι λοιπόν δημόσια περιουσία η ΔΕΗ.
Ας το δούμε ψύχραιμα ανατρέχοντας στο παρελθόν υιοθετώντας μόνο γεγονότα και χωρίς να έχω την διάθεση να κατηγορήσω κανένα.



Πάρτε για παράδειγμα τον κ. Ρίζο Ρίζο, συνδικαλιστή της ΔΕΗ, ο (δημοσιεύματα στις αρχές Ιανουαρίου του 2014) οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για κατάχρηση έναντι του Δημοσίου και για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος. Ποιος έσπευσε πρώτος να τον υπερασπιστεί;
Ο έτερος αρχισυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος: «Είναι καλό παιδί, δραστήριος άνθρωπος και τα λεφτά που έχει δεν τα έβγαλε από τον συνδικαλισμό αλλά από άλλες εξωσυνδικαλιστικές εργασίες» έλεγε ο κ. Φωτόπουλος.
Όσον αφορά τα 750.547,84 ευρώ που βρέθηκαν σε οffshore εταιρείες του κ. Ρίζου στην Κύπρο, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν τα θεωρούν και τόσο... ύποπτα.
Τον Απρίλιο του 2011 ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής έκρινε παράνομες όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα του επιθεωρητή είχε παραδοθεί το Πάσχα του 2011 στην τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.
Αυτά περί των συνδικαλιστών…
Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα που αφορά την πώληση της Δημόσιας Περιουσίας. Εάν θυμάμαι καλά κάποιες από τις εταιρίες του δημοσίου που είχαν πουληθεί από το 1993 έως το 2010 ήταν μεταξύ άλλων ο ΟΤΕ , η Εθνική, η Εμπορική και πολύ πρόσφατα ο ΟΠΑΠ κλπ κλπ.
Ποιο κόμμα τις πούλησε αυτές τις εταιρίες ;
To ΠΑΣΟΚ φυσικά πολλά στελέχη του οποίου πλέον ανήκουν στον Σύριζα.
Τι έχουν να πουν τώρα αυτά τα στελέχη ;
Γιατί δεν βγαίνουν να μιλήσουν και να πουν ότι ο ΟΤΕ πουλήθηκε από τους ίδιους στην αρχή μέσω Χρηματιστηρίου και μετά σε ιδιώτες μετόχους;
Αυτή είναι η Ελλάδα…γιατί μην νομίζετε ότι η ΔΕΗ θα μείνει σε κρατικά χέρια εάν έλθει ο Συριζα στην εξουσία. 

Γ. Δημητρομανωλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου