5.8.14

Ο λαϊκισμός κατέστρεψε τη χώρα...



Χρήσιμος για τον τόπο σήμερα είναι αυτός που σκέφτεται και συμπυκνώνει τον εαυτό του στα ερωτήματα με περιεχόμενο: Και τώρα τι πρέπει να κάνουμε, τι επιβάλλεται να διορθώσουμε ως κοινωνία, για να βγούμε από τα αδιέξοδα;
Πώς θα γίνουμε καλύτεροι από τους άλλους, για να επιβιώσουμε σε ένα περιβάλλον όπου ο διεθνής ανταγωνισμός είναι τεράστιος;




Πώς τέλος πάντων θα εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της χώρας, όπως τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τον υπόγειο πλούτο, τη γη μας, την κτηνοτροφία; Πώς θα εξάγουμε καλύτερα και περισσότερα προϊόντα, όταν είναι διαπιστωμένο ότι το 73% των προϊόντων που καταναλώνουμε εισάγεται και μόνο το 23% το παράγουμε εμείς;



Δυστυχώς, τη χώρα μας την επικαλούνται ως παράδειγμα προς αποφυγήν, όμως αρνούμαι να δεχτώ ότι ο πλούσιος Βορράς της Ευρώπης διαθέτει εξυπνότερους πολίτες, πλούσια γη, υπόγειο πλούτο, ήλιο και ότι εμείς υπολειπόμαστε στα προσόντα αυτά.
Δεν επιτρέπεται στη χώρα αυτήν που ζούμε να εισάγουμε λεμόνια και σταφύλια από την Αργεντινή, καρύδια από την Τουρκία, λουλούδια από τη συννεφιασμένη μονίμως Ολλανδία, κρέας από τα Βαλκάνια.
Δημιουργήσαμε ένα κράτος τέρας (70% είναι οι δημόσιες υπηρεσίες), λιμάραμε το χρήμα της ΕΕ και τώρα καταριόμαστε και κλαίμε τη μοίρα μας, παρότι ο τοκογλύφος δανειστής (ΔΝΤ) αναγνωρίζει τα κατ' εξακολούθηση λάθη του (εγκλήματα).
Και έχουν απόλυτο δίκιο οι θυμωμένοι, διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι πολίτες, τους δικαιολογώ σ' όποιο κόμμα κι αν ανήκουν -Δεξιά ή Αριστερά.
Δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω τη δημαγωγία και το λαϊκισμό των κομμάτων και δεν εξαιρώ κανέναν.
Αυτά τα κόμματα δημιουργούν φρούδες ελπίδες στο λαό, όταν είναι στην αντιπολίτευση και ανατρέπουν τον εαυτό τους, όταν βρίσκονται στην εξουσία. Δηλαδή, προδότες οι δύο (2) κυβερνώντες σήμερα και λυτρωτές οι αντιπολιτευόμενοι ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένος, Χρυσή Αυγή.
Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται ως πρώτο κόμμα και ίσως κάποια στιγμή να γίνει κυβέρνηση, στηρίζεται στη δημαγωγία, στο λαϊκισμό, στην επιστροφή στο καταστροφικό χτες.
Γνωρίζει η παράταξη αυτή ότι αυτά που υποστηρίζει είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να γίνουν πραγματικότητα.
Κι όμως επιμένει, γιατί βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άρχισε δυστυχώς τελευταία και αυτή να λαϊκίζει. Ενδεχομένως εν όψει εκλογών.
Δηλαδή, μη χάσουνε την εξουσία.
Δε νομιμοποιούνται όμως, σε τελευταία ανάλυση, να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, όταν και οι ίδιοι ακολουθούν την πολιτική του χαϊδέματος των πολιτών. Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να κατηγορεί κανέναν.
Ο μόνος υπαίτιος της κατάντιας είμαστε εμείς.
Αυτό, αν δεν γίνει κατανοητό -και δυστυχώς βλέπω να μη γίνεται- η τύχη αυτής της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.

Γιώργος Θ. Ιγνατιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου