27.8.14

Στο όνομα των «θεσμικών μπαχαλάκηδων»…



Επίθεση στη Ρένα Δούρου εξαπέλυσε ο Θάνος Τζήμερος λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη.




Ο Θ. Τζήμερος σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει για την "πρώτη παρανομία" της Δούρου η οποία θέλει να προσθέσει την εξής φράση στον όρκο της:  "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό".
Ο Θ. Τζήμερος καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να μην δεχθεί τον όρκο των "θεσμικών μπαχαλάκηδων" και να εμμείνει στον ήδη υπάρχοντα.



Η ανάρτηση Τζήμερου:
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ
 Η Δούρου θέλησε να βάλει το στίγμα της με το "καλημέρα" στην Περιφέρεια. Αφού όρισε ως τόπο της ορκωμοσίας το Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, αντί της Παλαιάς Βουλής που πρότεινε το Υπ. Εσωτερικών, προσέθεσε και μία φράση στον όρκο.
Ο πολιτικός όρκος που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ο εξής:
"Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Η Δούρου κοτσάρισε και το εξής: ...σεβόμενος την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό.»
(Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη "λαός". Τη θεωρώ ρατσιστική, αφ' υψηλού. Οι αριστεροί θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που να μην την χρησιμοποιούν. Προτιμώ την έννοια του "πολίτη", που εξατομικεύει την ευθύνη.)
Τι εννοεί, λοιπόν, η ποιήτρια;
Προφανώς οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό.
Από ποιον θα πήγαζαν;
Αλλά δεν ασκούνται από τον λαό.
Ασκούνται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
Διότι ο "λαός" από τον οποίον πηγάζουν είναι το σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά ο "λαός" ο οποίος ασκεί εξουσία ήταν μέχρι τώρα οργανωμένα συμφέροντα τραμπούκων.
Αυτά που πάντα η αριστερά της προσόδου χάιδευε και κάλυπτε.
Φανταστείτε λοιπόν την Δούρου όταν θα επικαλείται τον λαό που ασκεί εξουσία για να δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες των κομματικών τραμπούκων.
Το έκανε κατά κόρον ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν θέλει να ξεχάσει την τέχνη.
Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να μην δεχθεί τον όρκο των "θεσμικών μπαχαλάκηδων" και να εμμείνει στον ήδη υπάρχοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου