19.8.14

Γάζα: Να τα λέμε αυτά…



Το Ισραήλ κατηγορείται για βιαιότητες και βάρβαρο αποκλεισμό της Γάζας.
Αυτό όμως που μένει κρυφό για τις εξελίξεις στην περιοχή  είναι πως οι Αραβες, και κυρίως η Αίγυπτος, έχουν μετατρέψει την Γάζα σε υπαίθρια φυλακή.



Έχουν κλείσει τις όποιες διόδους προς τα εκεί και έχουν απαγορεύσει την διακίνηση ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλων ειρηνικών προμηθειών προς τους Παλαιστίνιους κατοίκους της.


Πριν ένα χρόνο 100 περίπου μουσουλμάνοι διανοούμενοι υπέγραψαν έκκληση με την οποία κατηγορούσαν την Αίγυπτο και άλλες Αραβικές χώρες πως συμμετείχαν στον αποκλεισμό της Γάζας κλείνοντας τα σύνορα στην περιοχή Ραφάχ και παρεμποδίζοντας έτσι την διακίνηση ιατροφαρμακευτικού και γενικότερα ανθρωπιστικού υλικού.
Οι Αιγύπτιοι κάνουν τα πάντα ώστε το κλείσιμο του συνόρου Ραφάχ να μην γίνεται γνωστό. Απόδειξη πως στην τελευταία συνάντηση για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή που έγινε στο Κάιρο έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε οι Παλαιστίνιοι να μην αναφερθούν στον σχετικό αποκλεισμό.
Το ερώτημα είναι γιατί  αυτό γίνεται δεκτό και όλοι κατηγορούν για τα πάντα μόνο το Ισραήλ.
Να μην μας διαφεύγει πως ενώ κάθε άλλη είσοδος στην Γάζα είναι σφραγισμένη,  εκατοντάδες φορτηγά με τρόφιμα και άλλες στοιχειώδεις προμήθειες – όπως και νοσοκομειακά αυτοκίνητα πρώτων βοηθειών και ιατρικό υλικό – μεταφέρονται στη Γάζα από συνοριακές εισόδους με το Ισραήλ!!

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου