4.8.14

Εσύ ηλίθιε σκάσε και πλήρωνε…



Δέκα βήματα μπροστά από τον Ανδρέα Παπανδρέου ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηλιός.
Πράσινες κλαδικές σωτηρίας αφισοκολλητών και κλακαδόρων με διορισμούς μέχρι και σε θέσεις «κρατικών βιομηχάνων» ο Παπανδρέου.
Κόκκινες κλαδικές σωτηρίας «απόρων» δανειοληπτών ο κ. Μηλιός.



«Τσοβόλα δώστα όλα...» ο Παπανδρέου.
Φορέας να χαρίζει δάνεια «απόρων» με κριτήρια ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηλιός. 
Και στο περιθώριο οι στρατιές των ηλιθίων που πλήρωσαν τα δάνειά τους... 



Η άλλη ανάγνωση της πρότασης «σωτηρίας των απόρων δανειοληπτών» του καθηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μηλιου ακούγεται και διαβάζεται βέβαια με πίκρα και με δάκρυα σαν κινηματογραφικό σενάριο με την Μάρθα Βρούτση και τον Νίκο Ξανθόπουλο.
Το παλικάρι της εργατιάς που έχτισε με πόνο και με δάκρυα την παραγκούλα με την καθαρίστρια γυναικούλα του και τώρα την παίρνουν οι άτιμοι Τραπεζίτες αλλά προλαβαίνει το κόμμα και τον σώζει...
Έστω και έτσι όμως η πρόταση του κ. Μηλιού  που γίνεται για το συμφέρον όσων δεν πληρώνουν τα δάνειά τους... είναι μια πρόταση βρε αδερφέ.
Μια άλλη πρόταση στην παρόμοια ακαταλαβίστικη της κυβέρνησης...
Να φτιάξουμε (λέει ο κ. καθηγητής) έναν ενδιάμεσο φορέα, δημόσιου συμφέροντος ανάμεσα στις τράπεζες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο οποίος θα κάνει καταγραφή, και ταξινόμηση, έτσι ώστε μια κατηγορία δανείων αν δεν μπορούν να πληρωθούν, γιατί αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν εισόδημα, να διαγραφούν.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να συζητήσουμε την φιλοσοφία και το όποιο βάθος της πρότασης του κ. Μηλιού είτε αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ (που δεν το πιστεύω) είτε δεν του αρέσει γιατί χαλάει την σούπα σε άλλες επιλογές.
Άλλωστε η πρότασή του συζητήθηκε όσο δεν παίρνει άλλο (ακόμη και στην Κουμουνδούρου) και όπως φάνηκε μάλλον θα σηκωθούν και οι πέτρες από μόνες τους για να σπάσουν τα κεφάλια όλων μας.
Αυτό όμως που σηκώνει συζήτηση είναι αν και η τελευταία λύση σωτηρίας της χώρας (από την φαυλότητα των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης) είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει ακριβώς τα ίδια που έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μέχρι και τις πρώτες ημέρες της κρίσης.
Εάν πρόκειται η μεταπολιτευτική φαυλότητα να αλλάξει απλώς χρώμα και από την πράσινη ή μπλε να έλθει η ροζ του ΣΥΡΙΖΑ τι σόι σωτηρίας μπορούν να περιμένουν έστω και αυτοί που τον πιστεύουν;
Ακόμη τα θυμόμαστε τα χαΐρια του ΠΑΣΟΚ.
Πήρε τα λεφτά από τις τσέπες των φορολογούμενων ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα σκόρπισε στους εργατοπατέρες και τους αφισοκολλητές των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ χαρίζοντάς τους  τις ΔΕΚΟ και δεκάδες προβληματικές επιχειρήσεις για να παίξουν τους Διοικητές και τους «κρατικούς βιομήχανους» και να σώσουν βεβαίως τους εαυτούς τους και τα δισέγγονά τους με περιουσίες.
Έβαζε μάλιστα και τον Τσοβόλα να τα δίνει όλα και έγραφε στα παλιά του παπούτσια τον σύμβουλό του Τραπεζικό Δημήτρη Χαλκιά όταν του έλεγε βράδια ολόκληρα στην Εκάλη «Πρόεδρε δεν τα βγάζουμε πέρα. Η χώρα θα πτωχεύσει...».
Ακριβώς τα ίδια και ο Κώστας Καραμανλής.
Πήρε όποιον είχε μικροσυμβάσεις με το κράτος και τον έχωσε ως μόνιμο από τις πόρτες και τα παράθυρα των αχουριών, γνωστών και ως Πανεπιστημίων, των Σχολείων, των ΔΕΚΟ και των άχρηστων Οργανισμών φτιάχνοντας μια νέα γενιά κρατικών υπαλλήλων.
Και έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Μηλιού (ο οποίος ζει μεν στην Ελλάδα και ξέρει τι σημαίνει Ελλάδα) αλλά οραματίζεται ένα «ειδικό κομματικό κράτος» προσφοράς στους πονεμένους άπορους συντρόφους δανειολήπτες.
Διότι αυτό θα γίνει τελικά.
Γιατί τον Ενδιάμεσο Κρατικό Φορέα για τα δάνεια των απόρων θα τον χτίσει η Κουμουνδούρου με καθαρά κομματικά κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ αφού τα σημειώματα των συντρόφων που θα εξυπηρετηθούν θα μαζευτούν σε τσουβάλια.
Γιατί ο φορέας θα στελεχωθεί μόνο από κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τα κριτήρια για το χάρισμα των δανείων θα είναι (πριν απ όλα) η σχέση και η προσφορά στο κόμμα του δανειολήπτη ώστε το χάρισμα να έχει και ψηφοθηρικό αντίκρισμα. 
Γιατί ο φορέας θα στελεχωθεί (ως συνήθως) με άχρηστους κομματικούς οι οποίοι θα φτιάξουν άλλο ένα μαγαζάκι «εξυπηρετήσεων» απόρων συντρόφων αλλά με καμιά δεκαριά ακίνητα ο καθένας.
Και ενώ οι πονηρούληδες της απορίας…θα φτιάχνονται οι ηλίθιοι δανειολήπτες που πληρώνουν κανονικά τα δάνεια τους θα συνεχίζουν να βλέπουν τον απατεώνα γείτονα τους να του χαρίζουν δάνεια με το πιστοποιητικό απορίας που τους εξασφάλισε το κόμμα...
Αυτός απλά θα μένει μόνο με την δική του απορία για το πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι.

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου