11.9.14

Σώσον Κύριε τον λαόν σου…



Μια από τις τελευταίες μόδες στη χώρα μας, που οφείλονται κυρίως στην ολική επικράτηση του λάιφσταιλ από τότε που άρχισαν να εκπέμπουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ, και να δανείζεται η χώρα σαν να μην υπάρχει αύριο, είναι και η ενασχόληση των αγράμματων μαϊντανών με την πολιτική.




Βέβαια, και σε αυτό υστερούμε χρονικά, αφού η σαφώς πιο αναπτυγμένη Ιταλία είχε βουλευτίνα την Τσιτσολίνα ήδη από το 1985…
Στα καθ ημάς, μπορεί να μη βγήκε ακόμη βουλευτής η Τζούλια Αλεξανδράτου, αλλά δόξα τω Θεώ, έχουμε μπόλικους άλλους σελέμπριτι που πολιτεύονται.
Κυρίως στην αυτοδιοίκηση που είναι η τελευταία μόδα, ποιος ξέρει γιατί.
Αφού, να φανταστείτε, κάποιοι παραιτούνται από υπουργοί ή βουλευτές, για να βγουν … δήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες!



Και έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση που ελκύει μπόλικους μαϊντανούς, έχει να επιδείξει, μεταξύ άλλων, τον Ηλία Ψινάκη (είσαι θεά αγάπη μου) και τον μπρουτάλ γόη, πρώην ζεν πρεμιέ και νυν σιτεμένο λαϊκό παιδί, τον Απόστολο τον Γλέτσο (θα γκρεμίσω τις μπάρες ρε).
Και ως γνωστόν ο Απόστολος είναι κομμουνιστής, μέλος νομίζω του ΚΚΕ, και άρα δεν μασάει από θρησκείες, ευχέλαια, και άλλα τέτοια μικροαστικά κατάλοιπα.
Για αυτό και σήμερα άστραψε και βρόντηξε, αποχωρώντας επιδεικτικά από αγιασμό δημοτικού σχολείου στο Δήμο του, υπό τις επευφημίες των δεκάχρονων μαθητών που νομίζουν ότι είναι αυτός που κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη, αφού αυτό τους διδάσκουν οι ημιμαθείς και βαρεμένοι δάσκαλοί τους,  και αφού πρώτα τα έψαλλε στον ιερέα που τελούσε τον αγιασμό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και βίντεο.
Αφορμή στάθηκε η στιγμή που ο ιερέας της ενορίας έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού.
Ο όψιμος «ελασίτης» και μαχητικός δήμαρχος Στυλίδας, γνωστός για τον αψύ του χαρακτήρα, αφού στο παρελθόν περισσότερη δημοσιότητα απολάμβανε από το να δέρνει  κόσμο στο δρόμο, παρά από το υποκριτικό του «ταλέντο», εξεμάνη και διέκοψε τον παπά, και του ζήτησε να αντικαταστήσει τη λέξη «βασιλεύσι»  με τη λέξη «ευσεβέσι».
Αγνοώντας βεβαίως (αλήθεια πήγε σχολείο;) ότι βασιλεύς δεν σημαίνει κατ ανάγκη Βασιλιάς, Άναξ, ή Γλίξμπουργκ, αλλά αυτός που γενικώς άρχει (βασιλεύει).
 Άρα εννοεί και τους δημάρχους!
Άρα ο Γλέτσος ο αντάρτης διαμαρτύρεται κατά του εαυτού του.
Ένα πράγμα τουρλουμπούκι δηλαδή…
Το επίμαχο σημείο ανέφερε: «Σσον, Κύριε, τν λαόν σου κα ελόγησον τν κληρονομίαν σου νίκας τος βασιλεσι ....», και αυτό είναι που ερέθισε τον αριστερό δημοκράτη δήμαρχο.
Ο οποίος αγνοεί επίσης ότι στη Καινή Διαθήκη  ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη γράφει τα εξής για την βασιλική ιδιότητα του ανθρώπου την οποία απέκτησε μετά την πτώση του με την «επιφάνεια της Χάριτος του Θεού»:
«Και εποίησεν ημάς βασιλείαν .» (α,6) «και εποίησας αυτούς ..βασιλείς ..και βασιλεύσουσι επί της γής» (ε,10).
«Κύριος ο Θεός φωτιεί αυτούς και βασιλεύσουσιν εις τους αιώνας των αιώνων» (κβ,5).
Ψιλά γράμματα για τον αγριεμένο μπολσεβίκο της Στυλίδας…
Που άμα δει ευκαιρία για τσαμπουκά την αρπάζει απ  τα μαλλιά.
Ο ιερέας όμως αντέδρασε, και  συνέχισε μη αντικαθιστώντας την επίμαχη λέξη, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.
Το σόου δηλαδή που ήθελε έγινε.
Η επαναστατική γυμναστική ολοκληρώθηκε.
Και τα δεκάχρονα άλλο που δεν ήθελαν…
Μια ακόμη κλασική περίπτωση της γενικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και ενδεικτική του επιπέδου των ανθρώπων που την κυβερνούν, σε όλα τα επίπεδα.
Σώσον Κύριε τον λαόν σου…

Strange Attractor

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου