6.9.14

Οι μύθοι για την ISIS. Μύθος Νο 6



Ο μύθος θέλει την ISIS να φοβάται τις στρατιωτίνες!
Πρόκειται για έναν τρελό ισχυρισμό που κάνει το γύρο του διαδικτύου και που θέλει την ISIS να φοβάται όταν πολεμάει απέναντι σε κουρδικές μονάδες που αποτελούνται από γυναίκες.




Υποτίθεται, ότι βάσει των πιστεύω τους, οι τζιχαντιστές τρέμουν πως αν τυχόν σκοτωθούν από γυναίκα, τότε δεν θα πάνε στο παράδεισο…


Στη πραγματικότητα η άποψη της ISIS για τις γυναίκες πολεμιστές είναι πιο σύνθετη, και ίσως πιο ανησυχητική απ ότι ξέρουμε στη Δύση.
Η ISIS διαθέτει ολόκληρες ταξιαρχίες αποτελούμενες από γυναίκες, τις οποίες χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τη μισογυνική της ιδεολογία.
Το ότι οι μαχητές της ISIS φοβούνται τις γυναίκες ξεκίνησε ως φήμη από ένα άρθρο της Wall Street Journal, που αναφέρονταν στα πλεονεκτήματα των Κούρδων απέναντι στην ISIS.
Στο άρθρο, αναφέρεται  μια Κούρδα πολεμίστρια να λέει αυτά που είπαμε παραπάνω περί παραδείσου.
Αυτό όμως δεν προέρχεται από κάποιο στέλεχος της ISIS, από κάποιον λόγιο, ή από κάποιον που ανέκρινε μαχητές της ISIS, αλλά από μια τυχαία μαχήτρια των Κούρδων που ίσως και να μη γνωρίζει αρκετά για την ιδεολογία της ISIS.
Η πραγματική εικόνα είναι διαφορετική.
Η ISIS διαθέτει γυναικείς μονάδες που επιχειρούν στη Συρία, και που ονομάζονται al-Khansaa και Umm al-Rayan.
Τα μέλη τους φοράνε μπούρκες και πολεμάνε, και υπάρχουν για να αναγκάσουν όλες τις υπόλοιπες γυναίκες να αποδεχτούν τον νόμο της σαρίας που επιβάλλει η οργάνωσή τους.
Όπως λέει ο ακτιβιστής  δημοσιογράφος Abu al-Hamza σε συνέντευξή του, «η ISIS χρησιμοποιεί τις γυναικείες μονάδες για να τρομοκρατεί τις γυναίκες…».
Η συμμετοχή γυναικών σε μάχιμες ομάδες είναι μέρος μιας ολόκληρης στρατηγικής της ISIS, που θέλει τις γυναίκες να παίζουν ενεργό ρόλο σε βίαιες ισλαμικές ομάδες.
Είναι μια πρωτόλεια μορφή απελευθέρωσης των γυναικών, λέει ο Thomas Hegghammer, ειδικός επί του εξτρεμιστικού ισλαμισμού.
Πολλές από αυτές θέλουν να φαίνονται σκληρές, και έτσι να γελοιοποιούν τα στερεότυπα της Δύσης για τις «καταπιεσμένες Μουσουλμάνες».
Η ISIS καταπιέζει τις γυναίκες και χρησιμοποιεί ως όπλο της τον βιασμό, προκειμένου να τρομοκρατεί τον άμαχο πληθυσμόπ στα εδάφη που κατακτά.
Περιέργως, καταφέρνει και στρατολογεί γυναίκες που τη βοηθούν σε αυτό το απαίσιο έργο της…

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου