1.10.14

Η απόλυτη σχιζοφρένεια…



Μιλάμε για μεγάλη τρέλα. Για πραγματική σχιζοφρενική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα.
Την οποία δεν μετριάζει ούτε η κρίση, ούτε η ανέχεια.
Ψήφους να παίρνουμε, κι ας πα’ να καεί το σύμπαν.




Πρώτη περίπτωση αυτή της Δούρου που ζήλωσε τη καρέκλα του Αλέξη και έχει πάρει φόρα για μεγαλεία…
Τι κάνει;
Από τη μια ως «αριστερή» καταγγέλλει όπου σταθεί και όπου βρεθεί τη φαύλη μπλε και πράσινη κομματοκρατία των προηγούμενων δεκαετιών (την οποία παρεμπιπτόντως υπηρέτησε πιστά), και από την άλλη, την ώρα που η συγκυβέρνηση έστω με την απειλή της τρόικα πάει να βάλει μια τάξη στο δημόσιο, κυνηγώντας πλαστογράφους και παράνομα μονιμοποιηθέντες, η ίδια έρχεται να τους υπερασπιστεί!!!!
Για τα ψηφαλάκια που λέγαμε…


Η σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο.
Και σαν να μη μας έφτανε η ντομινατρίξ ντεμέκ δασκάλα με τα βαμμένα μαλλιά, έχουμε και τη συνιστώσα των καραμανλικών μέσα στη ΝΔ, που υπονομεύει τη προσπάθεια που κάνει ο Σαμαράς, διότι άκουσον άκουσον: Αν βάλει χέρι στις παράνομες μονιμοποιήσεις ο Κυριάκος (που φτάσανε να τον χαρακτηρίζουν Ταλιμπάν του Σαμαρά!!!!!), τότε αυτό σημαίνει ότι «βάλλεται εμμέσως ή και ευθέως ο καραμανλισμός», διότι ως γνωστόν οι εν λόγω μονιμοποιήσεις έγιναν επί Παυλόπουλου, και άρα με εντολή ή συναίνεση του «κουρασμένου».
Χαμός στο ίσιωμα δηλαδή…
Από την άλλη, με αφορμή τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ζήσαμε ξανά μανά τη χαρά των απανταχού αγαναΧτιστών.
Οι οποίοι ως άλλο Τζον Λένον, ονειρεύονται ένα αγαθό κράτος χωρίς φόρους, όπου τα νοσοκομεία, ο στρατός, τα σχολεία, κλπ θα λειτουργούν έτσι από μόνα τους, χάρη στην αγάπη και στην (ηθική) στήριξη του λαού…
Φόρους εξάλλου πληρώνουν μόνο οι υποτελείς και οι ραγιάδες, και αφού εμείς είμαστε Ελληνάρες… τι χρείαν έχομεν των χαρατσίων;
Μέχρι και δελτίο τύπου που κατακεραυνώνει το ανάλγητο φορομπηχτικό κράτος το οποίο δολοφονεί ανήμπορους συνταξιούχους, και γδέρνει τα όνειρά μας αφού,  είδαμε, από το … Γραφείο Τύπου της Ραχήλ.
Τόσο καλά.
Και το κλου εδώ δεν είναι τα συνήθη παραληρήματα της ζαβής απ την Κοζάνη, αλλά το ότι έχει δικό της Γραφείο Τύπου! Έλεος…
Το οποίο πιθανόν να στελεχώνει ο κακόμοιρος ο σύζυγός της, ο οποίος δυο χρόνια τώρα κάνει πέτρα τη καρδιά αρκεί να φέρνει η κυρία το μπακίρι στο σπίτι κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μήνα.
Αυτός ο σταυρός του έμελλε του φουκαρά να κουβαλάει στον ώμο…
Παρεμπιπτόντως, εγώ ως κακότροπος που είμαι, από τη πρώτη στιγμή αμφέβαλλα για το αν ο άτυχος 70χρονος πέθανε στην ουρά περιμένοντας να πληρώσει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
Εξάλλου, και έτσι να ήταν, φταίει το κράτος;
Αν περίμενε στην ουρά να πάρει αυτόγραφο από την Πάολα, θα έφταιγε η καλλίπυγος καλλιτέχνιδα; Δεν νομίζω.
Άλλωστε, μέσες άκρες διευκρινίστηκε το ζήτημα από τους συγγενείς του.
Άσχετα αν το κατάπιαν τα κανάλια.
Ο μακαρίτης μάλλον τη σύνταξή του είχε πάει να εισπράξει.
Βέβαια ο Παπαδάκης και τα άλλα τσακάλια της ενημέρωσης διαφωνούν.
Αυτοί πάντα ξέρουν. Και όχι μόνο από καρδιολογία…
Και παραλείποντας τις φαιδρότητες που ακούω από παντού για τα ευρήματα της Αμφίπολης (άλλη σχιζοφρένεια εκεί, αρχαιολογική αυτή τη φορά) όπου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Περιστέρη και την επιστημοσύνη της, δεν μπορώ παρά να μην αναφέρω τη περίπτωση του Μάκη του Ζούγκλα.
Κλασική δηλαδή περίπτωση διπολικής ταραχής, σχιζοφρένειας, και πολλαπλών προσωπικοτήτων.
Όπου ενώ έκανε μεγάλη, λαμπρή, και πάνω απ’ όλα πλούσια καριέρα χώνοντας ματσούκια και κρυφές κάμερες στις κρεβατοκάμαρες και στις τουαλέτες γνωστών και αγνώστων, σήμερα ποιεί την νήσσαν και αγαναΧτεί (και αυτός) διότι οι μαθητές του δημοσιογράφοι  δημοσιοποιούν τη κόντρα του με την μπίμπο που παντρεύτηκε, και η οποία τώρα που σίτεψε για τα καλά ο Ταρζάν, και που το χρήμα δεν ρέει άφθονο, θέλει διαζύγιο (και πιθανώς και τη μισή περιουσία του).
Θυμίζοντας μου το κλασικό αμερικανικό:  what goes around comes around….

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου