22.10.14

Φαντάζεστε πολεμική κρίση, με τον Αλέξη στο τιμόνι;



Έχω γράψει κι άλλες φορές ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι σαν βόλτα σε τρενάκι του τρόμου.
Σαν λούνα παρκ.
Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.
Τα έχουμε δει, και τα βλέπουμε όλα, καθημερινά!



Έτσι, δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η ξαφνική κρίση με τα σπρεντς, που απείλησε να μας στείλει στη δραχμή (και στις φακές)  εν μία νυκτί, και αμέσως έσκασε μια άλλη κρίση, αυτή τη φορά πολεμικής φύσης…


Αναφέρομαι στις τούρκικες μαγκιές νότια της Κρήτης, όπου ένα «σεισμογραφικό» πλοίο ονόματι Μπαρμπαρός μπαινοβγαίνει σε οριοθετημένο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ, στο οποίο μάλιστα ήδη είναι εγκαταστημένη η αμερικανική εταιρία NOBLE, που ψάχνει για υδρογονάθρακες (ή για υδατάνθρακες κατά τον συγκαμένο όψιμο βαστάζο του Αλέξη).
Ειδικός δεν είμαι, αλλά μια επιδερμική γνώση της γεωπολιτικής κατάστασης την έχω, οπότε η δική μου εξήγηση όσον αφορά στο τι τρέχει είναι η εξής: Οι Τούρκοι άφησαν τους Κούρδους έκθετους απέναντι στους τζιχαντιστές, προτιμώντας μια επικράτηση της ISIS παρά να τους δουν να βγαίνουν ενισχυμένοι και άρα με περισσότερες ελπίδες δικαίωσης του χρόνιου αγώνα τους για ανεξαρτησία.
Αυτή τους όμως η στάση (που δεν συμβαίνει πρώτη φορά) έγινε σε μια εντελώς λάθος χρονική συγκυρία, τη στιγμή που σύσσωμη η Δύση με μπροστάρη τον Ομπάμα θέλει να χτυπήσει το Χαλιφάτο.
Μετά λοιπόν από πολλές πιέσεις, ο Ερντογάν ανέκρουσε πρύμνα, και άλλαξε την παθητική του στάση με μια πιο ενεργή κατά των τζιχαντιστών.
Και επειδή οι Τούρκοι είναι πονηροί και τίποτα δεν το κάνουν τσάμπα, αμέσως έσπευσαν στην κυπριακή ΑΟΖ δίνοντας έμμεσα το μήνυμα στους Αμερικάνους ότι θέλουν ανταλλάγματα για τη χλιαρή βοήθειά τους εναντίον της ISIS.
Και ποια είναι αυτά; Να παγώσουν τις έρευνες, και να σύρουν σε νέο τραπέζι διαπραγματεύσεων όλους τους εμπλεκόμενους, με  σκοπό να αρπάξουν κι αυτοί μερίδιο από τα τυχόν κέρδη της κυπριακής ΑΟΖ.
Αυτή πιστεύω πως είναι η κατάσταση, η οποία προς το παρόν είναι ελεγχόμενη (χάρη στο φόβο της Άγκυρας απέναντι στο Ισραήλ), η οποία όμως θα μπορούσε να εξελιχτεί σε λίαν σοβαρή, αφού οι παίκτες στη περιοχή είναι πολλοί, και τα διακυβεύματα τεράστια.
Μια περίεργη «σύμπτωση» (χρονικά) είναι και το αεροπορικό ατύχημα (στο έδαφος) στο ρωσικό αεροδρόμιο Βνούκοβο, όπου έχασε τη ζωή του ο Δ/νων Σύμβουλος της γαλλικής TOTAL, κολοσσού της πετρελαϊκής βιομηχανίας.
Είναι λοιπόν μπλεγμένοι οι Κύπριοι, οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί, οι Αιγύπτιοι, και οι Ισραηλινοί.
Νομίζω και  οι Γάλλοι.
Και που είναι η Ελλάδα; Χμ….
Δεν ξέρω ποια είναι η θέση της κυβέρνησης, αλλά προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη τόσο στον Σαμαρά όσο και στο πολεμικό μας ναυτικό, που παρεμπιπτόντως θεωρείται από τα καλύτερα και ισχυρότερα της Ευρώπης, και που αν ποτέ χρειαστεί θα τους κάνει τους Τούρκους να σκυλομετανιώσουν την ώρα που αποφάσισαν να τα βάλουν μαζί του.
Από την άλλη, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, έχω επίσης εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο.
Εκεί που δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη, και που τρέμει το φυλλοκάρδι μου μη τυχόν και αναλάβει ποτέ τις τύχες μας, είναι το ενδεχόμενο να ζούσαμε μια τέτοια κρίση με κυβέρνηση τον αλλοπρόσαλλο Σύριζα του Αλέξη, του Σκουρλέτη, και των συνιστωσών του χάους…
Πριν από κάποιους μήνες άκουσα έναν μεγαλόσχημο εκπρόσωπο του Σύριζα, από αυτούς που ζουν για τη στείρα άρνηση των πάντων, να λέει πως όταν με το καλό γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης, θα κόψουν τις αμυντικές δαπάνες στο μισό (ίσως και παραπάνω).
Ερωτηθείς για το τι θα κάνει αν οι απέναντι φίλοι μας  ξεθαρρέψουν,  ο πατριώτης αυτός συριζαίος απάντησε πως «θα ρισκάρουμε με τους Τούρκους στο Αιγαίο…»!
Τόσο καλά…
Χθες πάλι άκουσα ή διάβασα (δεν θυμάμαι καλά) τον Σύριζα να μιλάει (με αφορμή τη κρίση στη Κυπριακή ΑΟΖ) για μια κινηματικού τύπου νέα αντίληψη που θα φέρει στην Ευρώπη(!), για σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για μια απεμπλοκή από την Νατοϊκή κηδεμονία, για μια αρμονική συνύπαρξη Τούρκων και Ελληνοκυπρίων, και τέλος για την άμεση κατάργηση των βρετανικών βάσεων του θανάτου στη μεγαλόνησο!!!!!!
Όλα αυτά ο Σύριζα!
Ταρατατζούμ…
Το μόνο που δεν άκουσα είναι ότι ο Πάντζας, ή ο Κουράκης που είναι και δόκτορας, θα θεραπεύσει τον καρκίνο, και θα ανακαλύψει και το εμβόλιο για τον Έμπολα!
Δηλαδή εδώ ο κόσμος καίγεται, και το συριζέικο μ….ί χτενίζεται…
Γενικόλογες πομφόλυγες για ένα καυτό επίκαιρο ζήτημα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει στα μούτρα μας και να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η χώρα μας μπορεί να εμπλακεί σε θερμό πολεμικό επεισόδιο απόψε κιόλας, και τα πολεμικά σχέδια του Αλέξη είναι να καταγγείλει το ΝΑΤΟ, και να διώξει (αλήθεια πως;) τους Άγγλους από την Δεκέλεια.
Φαντάζεστε δηλαδή να είχαμε όντως κυβέρνηση Τσίπρα, και να μπλέκαμε σε κάτι τέτοιο;
Με υπουργό Άμυνας κανέναν Στρατούλη ή καμιά Γαϊτάνη;
Με τις αμυντικές δαπάνες κομμένες στο μισό και με τη χώρα στη δραχμή;
Χωρίς καν πετρέλαιο;
Και τους Τούρκους απέναντι να μυρίζονται ψοφίμι;
Παναγίτσα μου…




Και τι θα έκανε σε μια τέτοια περίπτωση ο μπαρουτοκαπνισμένος κομάντο Αλέξης;
Θα κατήγγειλε (όπως και το μνημόνιο) το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ, τους Βρετανούς, και τον… Ντάφυ Ντακ, την ώρα που οι Τούρκοι θα χόρευαν στα νησιά μας.
Άλλωστε το μόνο στο οποίο είναι έμπειρος ο Αλέξης είναι στο να καταγγέλλει.
Από τότε που ήταν μαθητής καταληψίας, έως σήμερα που είναι θεσμικός παράγοντας, αυτό έκανε κι αυτό συνεχίζει να κάνει. Να καταγγέλλει.
Για άλλο τίποτα δεν τον έχω ικανό.
Ούτε τους υπόλοιπους στο συνονθύλευμα του Σύριζα.
Που πέρα από καταλήψεις δεν ξέρουν τίποτα άλλο.
Εκτός κι αν πουν να αναθέσουν την άμυνα της χώρας σε τίποτα έμπειρους μπαχαλάκηδες, ή στον Λάκη!
Και πολεμήσουμε τον Τούρκο με μολότοφ που θα πετάμε από κότερα… ακούγοντας Μαργαρίτη.
Μιλάμε για πραγματικούς … τσολιάδες δηλαδή.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου