23.10.14

Ψυχασθενής ο Καναδός τζιχαντιστής;



Όποιος έχει πάει στην Οτάβα του Καναδά θα ξέρει ότι πρόκειται για μια ήσυχη, καθαρή, επαρχιακή (βαρετή) πόλη, όπου όλα είναι στη θέση τους, και τίποτα δεν ταράσσει την ηρεμία των κατοίκων της.
Μέχρι χθες, που η τζιχάντ μεταφέρθηκε σε αυτή την ήρεμη γωνιά της Δύσης.



Ο βλαμμένος που βούτηξε στο πένθος τον Καναδά και σόκαρε τους φιλήσυχους κατοίκους του είναι σεσημασμένος στις αρχές, οι οποίες τον είχαν χαρακτηρίσει «υψηλού κινδύνου ταξιδιώτη», έχοντας κατασχέσει το διαβατήριό του.


Ο 32χρονος Zehaf-Bibeau ήταν γιος ενός επιχειρηματία του Κεμπέκ, που σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είχε πολεμήσει μαζί με τους αντάρτες της Λιβύης το 2010.
Ένας φίλος του που τον είδε τελευταία φορά πριν από μερικές εβδομάδες σε τέμενος της Βρετανικής Κολομβίας, λέει πως του είπε ότι θα πάει σύντομα στη Μέση Ανατολή για ισλαμικές σπουδές.
Όπως λέει ο φίλος του, ο Zehaf έδειχνε αναστατωμένος,  και μιλούσε για δαίμονες που τον καταδιώκουν!
«Εκεί που μιλούσαμε ήρεμα», λέει, «άρχισε να μιλάει για διαβόλους που τον κυνηγάνε… μάλλον ήταν ψυχικά ανισόρροπος».




Εκτός από την κατάσχεση του διαβατηρίου του, ο τζιχαντιστής Καναδός είχε και ποινικό μητρώο, έχοντας καταδικαστεί για ληστεία, και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 μηνών το 2004 στο Κεμπέκ, και άλλους 2 μήνες αργότερα.
Ο μακαρίτης πλέον Zehaf δεν είναι ο μοναδικός ύποπτος Καναδός για τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δεν φαίνεται να είχε κάποια σημαντική παρουσία στο διαδίκτυο, αφού δεν βρέθηκαν λογαριασμοί του ούτε στο Τουίτερ, ούτε στο Φέις Μπουκ.

Strange Attractor
CBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου