15.10.14

Ο Αλέξης και η εικονική πραγματικότητα…



Η Εικονική Πραγματικότητα, αποτελεί ένα όρο που έχει γίνει πρόσφατα γνωστός, αλλά είναι  από τους πλέον διαδεδομένους στο χώρο των ηλεκτρονικών  υπολογιστών.




Στην εικονική πραγματικότητα  ο χρήστης του υπολογιστή μεταφέρεται σε  ένα συνθετικό, τεχνητό, εικονικό και φτιαγμένο από υπολογιστή περιβάλλον που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. 
Ένα τέτοιο εικονικό περιβάλλον ,όταν δημιουργηθεί κατάλληλα και μεθοδικά μπορεί να αποτελέσει αιτία για προσπάθεια ειρηνικής επανάστασης και πολιτικής ανατροπής… 


Τέτοιες ανατροπές που βασίσθηκαν σε μια εικονική πραγματικότητα και ένα εικονικό περιβάλλον, έχουμε  ζήσαμε αρκετές φορές στην παρτίδα μας μετά την μεταπολίτευση.
Η «αλλαγή» του 1981ηταν  ένα σύνθημα που συσπείρωσε μεγάλο τμήμα του Λαού, που πείστηκε  σε μια ατμόσφαιρα ευφορίας και εικονικής πραγματικότητας , ότι το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον στο σύνολό του πρέπει να αλλάξει.
Την ίδια εικονική πραγματικότητα δημιούργησε και το «λεφτά υπάρχουν» .
Σήμερα όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής.
Με αφορμή την οικονομική κρίση που συνθλίβει τον Λαό και έχει σαν αποτέλεσμα ένας πρωτόγνωρος αριθμός πολιτών να ευρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, η αντιπολίτευση οικοδομεί μια εικονική πραγματικότητα.
Προσπαθεί να πείσει τους πολίτες  ότι κυβερνούνται περίπου από δοσίλογους πολιτικούς.
Ότι  (ξανά) λεφτά υπάρχουν…
Oτι την επομένη μιας πολιτικής αλλαγής που επαγγέλλονται, θα επανέλθει ως δια μαγείας η ευημερία στην χώρα…
Oτι η μονομερής διαγραφή του κρατικού χρέους θα επιτευχθεί άμεσα…
Oτι οι δανειστές (που στην μεγάλη πλειοψηφία είναι κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ,φοβισμένοι και πανικόβλητοι από την διαπραγματευτική δεινότητα και τον «τσαμπουκά» των νέων κυβερνώντων θα τα δώσουν όλα!
Και ότι οι ξένοι επενδυτές, γοητευμένοι από την  νέα   κυβέρνηση, θα συνωστίζονται  να κάνουν επενδύσεις σε μια χώρα που Νόμος θα είναι μόνο το δίκιο τού εργάτη.
Η εικονική όμως πραγματικότητα διαφέρει από την πραγματικότητα όσο διαφέρει η αλήθεια από το ψέμα.
Ο Μέγας Ναπολέων  είχε πει: “ Στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται’’…

Χρίστος Ι. Στεφανάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου