21.10.14

Ο Λάκης καβάλησε το καλάμι…



Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά αποκτήσαμε εθνικό εισαγγελέα και μάλιστα αυτόκλητο.
Πρόκειται για τον γνωστό “πλακατζή” Λάκη Λαζόπουλο, που εδώ και καιρό το έχει δεί τιμητής των πάντων – πλην του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως βεβαίως – του οποίου έχει επιλέξει να λειτουργεί ως φιλιππινέζα.



Τελευταία καταγγελτική και αξιολογική “δημόσια παρέμβαση” του Λάκη του “πλακατζη” πραγματοποιείται δια του Πρώτου Θέματος, προς το οποίο παραχώρησε βαρυσήμαντη συνέντευξη, αξιολογώντας τη δημόσια ζωή και ορισμένους πρωταγωνιστές της…



Και αφού επιτίμησε από καθέδρας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν κάνει, όπως αφήνει να εννοηθεί, καλά τη δουλειά του, άρχισε τις υψηλού επιπέδου πολιτικές εκτιμήσεις: Ο Θεοδωράκης είναι προϊόν του ίδιου συστήματος που κατασκεύασε και τη “Χρυσή Αυγή” για να ανακόψει το κύμα των Αγανακτισμένων… και μάλιστα είναι “εγκάθετος”.
Είπε ο μετρ: «Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα παράρτημα-κατασκεύασμα του συστήματος, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πιο εγκάθετοι πεθαίνεις. Κατ’ ουσίαν, η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στο κύμα των Αγανακτισμένων, ακριβώς επειδή θέλανε να ξεμπερδεύουνε γρήγορα με την άνοδο της Αριστεράς».
Συνέχισε όμως και σε αξιολογήσεις, προσωπικού χαρακτήρα, προσθέτοντας έναν ακόμη Μήτσο στο ρεπερτόριό του, τον Μήτσο τον Εξυπνομετρητή (κατά το “Ο καραγκιόζης γιατρός”).
Αποφάνθηκε λοιπόν ο Λάκης πως “ο Θεοδωράκης είναι πιο χαζός και από τον Γιωργάκη”, προσθέτοντας με παρρησία ότι “αυτή είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο”.
´Οπα ρε μάγκα! Μοιράζει και δημόσιες προσβολές και ύβρεις τώρα ο Λάκης.
Με ποιό δικαίωμα;
Μα με το δικαίωμα που του δίνει η δημοσιότητα που του προσφέρει ο υπόδικος καναλάρχης του και η προστασία των πλούσιων φίλων του, όπως κάποτε η κολλητή του, η αξέχαστη Μιμή Λιάνη, της οποίας υπήρξε εξ απορρήτων σύμβουλος, σε ένα κύκλο που αποτελούσαν επίσης μια ντουζίνα καφετζούδες, διάφορες σουσουράδες και μάγοι.
Με το δικαίωμα που του προσφέρει η ανοχή μας στο λαϊκισμό!
Καθώς και η αναπαραγωγή του από τον Τύπο, γιατί “πουλάει”.
Με το δικαίωμα που του προσφέρει η σύγχυση μιας κοινωνίας που δεν ξέρει να ξεχωρίζει τη θεμιτή σάτιρα ενός “πλακατζή” στο παλκοσένικο από την αθέμιτη και αυτόκλητη ανάδειξή του σε εθνικό εισαγγελέα που μπορεί να υβρίζει δια του Τύπου όποιον γουστάρει για λόγους μικροκομματικής και μίζερης προπαγάνδας.
Μετά το Λάκη τον Πλακατζή – τον δημοφιλή κωμικό με τον οποίο διασκεδάζουμε – αποκτήσαμε τώρα το Λάκη τον Υβριστή, έναν τύπο που υπηρετεί την αθλιότητα. Το γεγονός ότι πρόκειται περι ταυτοπροσωπίας, οφείλεται μάλλον στην απώλεια του μέτρου.
Δηλαδή το καβάλημα του καλαμιού…

Θοδωρής Καλούδης

Δείτε κι αυτό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου