2.11.14

Η απόλυτη… γκαντεμιά!



Αυτό κι αν δεν είναι ο ορισμός της γκαντεμιάς.
Τι  έγινε; Διαβάστε και θα δείτε…



Σε ένα μοναδικό στα χρονικά αεροπορικό ατύχημα, συνέβη κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, την ώρα που «πετούσαν» μέσα σε έναν εξομοιωτή πτήσεων (flight simulator)…


Όχι, δεν έπεσε ο εξομοιωτής… αλλά έπεσε επάνω τους ένα δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Beechcraft King Air, ο χειριστής του οποίου επίσης έχασε τη ζωή του.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Mid-Continent της πόλης Wichita στο Κάνσας των ΗΠΑ.
Αμέσως μετά την απογείωσή του, το ελαφρύ αεροσκάφος κατέπεσε επάνω στο κτίριο εκπαίδευσης του αεροδρομίου, όπου στεγάζεται ο εξομοιωτής πτήσεων, στον οποίο εκείνη την ώρα έκαναν μάθημα τρεις άλλοι χειριστές.
Το κτίριο που κατέρρευσε (μερικώς) φιλοξενεί συνήθως έως και 100 άτομα, και μέχρι στιγμής όλοι έχουν βρεθεί σώοι και αβλαβείς, αν και οι αρχές φοβούνται για περισσότερους νεκρούς, φοβούμενες να μπουν στα χαλάσματα μη τυχόν και καταρρεύσει ολόκληρο το κτίριο.
Πέραν των νεκρών υπάρχουν και πέντε τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο χειριστής του μοιραίου αεροσκάφους είναι ένας πρόσφατα συνταξιοδοτημένος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος αμέσως μετά την απογείωση δήλωσε emergency, και προσπάθησε να προσγειωθεί έχοντας χάσει τον έναν από τους δυο κινητήρες.
Η υπηρεσία NTSB της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας ερευνά τους λόγους του δυστυχήματος, αλλά ίσως χρειαστούν μήνες μέχρι να βγει το τελικό πόρισμα.
Το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν 15 ετών, ενώ ο τύπος του χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα αξιόπιστος, και έχει καλή φήμη όσον αφορά βλάβες και δυσλειτουργίες.
Τελικό συμπεράσμα; Αν είναι να πας από αεροπλάνο, θα πας ακόμη και αν πετάς  στο έδαφος…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου