27.11.14

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει γέλιο… να τα λέμε αυτά!



Όσο κρίσιμες και αν είναι οι καταστάσεις που ζούμε, ώρες ώρες δεν μπορώ να αντισταθώ στο γέλιο που βγάζει το πολιτικό μας προσωπικό.
Ειδικά αυτό της αντιπολίτευσης, π.χ. οι Αν Ελ, που περισσότερο μπουλούκι επιθεώρησης θυμίζουν παρά κόμμα, που μάλιστα δραστηριοποιείται κοινοβουλευτικά.



Και άντε οι Αν Ελ βαίνουν προς εξαφάνιση, αφού ακόμη και οι πιο πειραγμένοι συμπολίτες μας τους έχουν πλέον πάρει χαμπάρι, και άρα δύσκολα θα ξαναδούν βουλή, εκτός  σαν μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ας πούμε η ΡΟΖΑ…


Το μεγάλο όμως γέλιο βγαίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα διάφορα σοβαροφανή στελέχη του, που όσο κι αν θέλουν να τους παίρνουν στα σοβαρά, κάτι τέτοιο είναι κομμάτι δύσκολο. Δείτε ή ακούστε π.χ. μια φορά τον Στρατούλη, και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Όπως ας πούμε αυτό που έγινε προχθές, και βούιξε το διαδίκτυο από καλαμπούρια εις βάρος του κόμματος που φιλοδοξεί (τρομάρα του) να μας κυβερνήσει.
Τι έγινε; Πήγαν δυο μεγαλοστελέχη του, και καλά έγκριτοι οικονομολόγοι στο Λονδίνο, προκειμένου να κάνουν επαφές με τα «μαύρα κοράκια» των funds, αφού εν όψει ανάληψης της κυβέρνησης (λέμε τώρα) οι κωλοτούμπες των συριζαίων πάνε σύννεφο.
Και επειδή ο Αλέξης δεν το έχει το αγγλικό, έστειλε τους Σταθάκη και Μηλιό.
Ευκαιρία για τον πρώτο να φροντίσει και τα του δικού του χαρτοφυλακίου, μιας  και βρέθηκε στο Σίτυ.
Και αφού έγινε η συνάντηση, και περιχαρείς οι συριζαίοι χτυπούσαν αυτάρεσκα ο ένας τη πλάτη του άλλου, αφού ως πούροι κομμουνιστές κατά βάθος χάρηκαν που τους δέχθηκαν οι «τοκογλύφοι» και που συναγελάστηκαν με τα «αφεντικά» (που μας πίνουν το αίμα), ήρθαν στη δημοσιότητα ένα-δυο e-mail που αντάλλαξαν οι κακοί ξένοι μεταξύ τους, και που αν τα πιστέψουμε, τότε οι εν λόγω «ανάλγητοι των αγορών» θα πρέπει να ξεκαρδίστηκαν κυριολεκτικά στα γέλια γνωρίζοντας εκ του σύνεγγυς το σκορποχώρι που απειλεί να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Και βέβαια, αν και βελανιδοφάγοι, κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται μέσα σε μια μόνο συνάντηση… την ώρα που εμείς που τους τρώμε στη μάπα τρία χρόνια τώρα, τους δίνουμε δημοσκοπικά φτερά κοντά στο 30%!
Σε βαθμό που να απορεί κανείς, ποιος απ τους δυο είναι ο βελανιδοφάγος; Αυτοί ή εμείς;
Το βασικό μήνυμα που βγαίνει από τα e-mail είναι η φαιδρότητα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αντιλήφθηκαν οι ξένοι συνομιλητές του.
Μάλιστα, στέλεχος της Bank of America, χαρακτηρίζει (πολύ εύστοχα) το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ ως «ελληνική τραγωδία» (πάλι καλά που δεν πήγε ο Στρατούλης, διότι τότε θα μιλούσαν για «φαρσοκωμωδία»).
Παράλληλα τονίζεται η παντελής απουσία ενός plan B από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι πομφόλυγές του δεν πιάσουν στη κακιά Μέρκελ ή στη τρόικα.
Το ότι ο Μηλιός τους ανέφερε την ηρωική έξοδο του κυβερνητικού επιτελείου του Τσίπρα με ελικόπτερα ως βιώσιμο plan B, διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου.
Όπως διαψεύστηκε και το άλλο plan B, που κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείσει τους τροϊκανούς, τότε θα οργανώσει μεγάλη συναυλία με τον Νταλάρα, και τα έσοδα θα διατεθούν στην αποπληρωμή του χρέους…
Σημασία έχει ότι οι ξένοι ακόμη γελάνε με τους ντος καμπαλέρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ακούγεται ότι ο Αλέξης σκέφτεται τώρα να τους στείλει τη Γαϊτάνη, μπας και τους το κόψει το γέλιο.
Όμως εκτός από γέλιο, η συνάντηση είχε και ένα άλλο καλό: Συνειδητοποίησαν επιτέλους οι επενδυτές τι ακριβώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και πόσο επικίνδυνος είναι όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ, αφού αν πει να εφαρμόσει τα όσα υπόσχεται τότε θα μιλάμε για μια Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή, που μπορεί να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες οικονομίες της νοτίου Ευρώπης στον όλεθρο (ή στο σοσιαλιστικό όνειρο, κατά Πάντζα).
Νόμιζαν δηλαδή οι απεσταλμένοι του «καταληψία», ότι θα πάνε στο Σίτυ, και εκεί θα βρουν κάποιους σερσερήδες σαν τους Έλληνες πρυτάνεις, τους οποίους θα φλομώσουν στη μπαρούφα, και αν τυχόν αντιδράσουν θα τους πετάξουν και κανένα τσουβάλι με σκουπίδια στα μούτρα αλά ΣΥΡΙΖΑ.
Αμ πως; 

Οι επενδυτές και οι αγορές όμως δεν είναι ούτε ελληνικό ΑΕΙ, ούτε πάνελ στο Μακελειό, ούτε πλατεία στα Εξάρχεια.
Δεν σηκώνουν πολλές μαγκιές, και γι αυτό έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα ότι ή θα σοβαρευτεί  ή χώρα μας ή θα επιστρέψει στις φακές καθ εκάστην.
Και βέβαια, αντί οι συριζαίοι εδώ στην Ελλάδα να καταλάβουν το διεθνές αυτό φιάσκο τους, τι λένε;
Ή ότι τα e mail είναι κάλπικα, ή (κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο)  ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να προσπαθήσει να εφαρμόσει αυτά που λέει. Και άρα μη τον φοβόσαστε.
Και ρωτάω ο αφελής: Τότε γιατί τον στηρίζετε και τον πριμοδοτείτε, αφού αποκλείεται να εφαρμόσει αυτά που λέει;
Να’ χαμε να λέγαμε;
Και εν πάση περιπτώσει, αν θέλουμε μνημόνιο και ευρώ, γιατί να διώξουμε τον γνήσιο Ευρωπαϊστή και μνημονιακό Σαμαρά, που δουλεύει σα σκυλί, και να φέρουμε τον ονειροπαρμένο Αλέξη, με το στραβό το στόμα απ τη πολλή μαγκιά;
Μαζί με το κόμμα σκουπιδοτενεκέ που έστησε, και που έχει μαζέψει όλα τα μπάζα;

Strange Attractor

ΥΓ- Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν στο ταξίδι να πήγε και ο Σκουρλέτης, ως κομισάριος του κόμματος για να επιτηρεί τους δυο καμπαλέρος, αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αγγλία, λόγω … φάτσας.
Το ψάχνω, και θα σας ενημερώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου