9.11.14

Καταλήψεις και συνδικαλισμός…



Είναι εκείνοι που θεωρούν ότι οι νέοι με τον ενθουσιασμό και την ορμή τους θα λειτουργήσουν ως καταλύτης και θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση κλίματος ανατροπής της πολιτικής κατάστασης.
Έτσι πιστεύουν πως θα ανοίξει ο δρόμος για εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες και ανάδειξή τους στην κυβέρνηση.



Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το κίνημα των καταλήψεων, που εμφανίστηκε ξαφνικά -υποδαυλιζόμενο μέσω του facebook- υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.
Ασχέτως αν κάποιοι μετέχουν, απλά και μόνο για να γλιτώσουν μάθημα ή διδασκαλία ή έστω για την εμπειρία μιας… εξέγερσης.



Οι καταλήψεις άρχισαν να ξεφυτρώνουν τη Δευτέρα κυριολεκτικά από το πουθενά. Ούτε είχαν προηγηθεί κάποιες διαμαρτυρίες και ελαφρύτερες κινητοποιήσεις ούτε προέκυψαν από μαζικές συνελεύσεις μαθητών ή κάποιον αναβρασμό στα σχολεία.
Όσοι παρακολουθούν τα συμβαίνοντα στη μέση εκπαίδευση θεωρούν ότι ο σπόρος φυτεύτηκε από τους αντικυβερνητικούς συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιθυμούσαν ένα αγωνιστικό περιβάλλον ενόψει των σημερινών εκλογών τους για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια.
Η επιδίωξή τους βρήκε ευήκοα ώτα στους μαθητές, που έδειξαν να έλκονται από ένα τριήμερο αποφυγής μαθημάτων.
Δευτέρα, Τρίτη κατάληψη, Τετάρτη αργία λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών και από Πέμπτη βλέπουμε.
Εννοείται βεβαίως ότι κάποιοι ευελπιστούν πως το κίνημα των καταλήψεων θα φουντώσει ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ οι ακόμη πιο απαιτητικοί φιλοδοξούν να παραμείνουν οι μαθητές στους δρόμους μέχρι την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά το “όχι στο νέο λύκειο”, που προβάλλει ως σύνθημα των καταληψιών, στερείται περιεχομένου.
Τι είναι αυτό το “νέο λύκειο” και τι καινούργιο φέρνει εκτός ίσως από περισσότερη πίεση στους εκπαιδευτικούς και μία ασήμαντη αναδιάρθρωση στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ;
Αλλά είπαμε. Οι συνδικαλιστές καθηγητές ήθελαν να φτάσουν στις σημερινές κάλπες με τα σχολεία σε αναβρασμό.
Αν τώρα αναρωτηθείτε γιατί όλα τα δημόσια σχολεία είναι σήμερα κλειστά -με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους- ρωτήστε τον κύριο Λοβέρδο.
Δέκα λεπτά θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν.
Πού να προλάβουν να το κάνουν, αν πρέπει να εργάζονται κιόλας…

Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου