21.12.14

Ο εθισμός στο διαδίκτυο.



Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι μια πραγματικότητα για 1 στους 20 κατοίκους του πλανήτη μας.



Αυτό προκύπτει από τις έρευνες του πανεπιστημίου του Χόνγκ Κόνγκ, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking


Οι επιστήμονες ανέλυσαν πληροφορίες από 90.000 ανθρώπους σε 31 χώρες, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι εθισμένο στο ίντερνετ.
Τα ποσοστά όμως σε διάφορες περιοχές τείνουν να ποικίλλουν, πέφτοντας στο 2.6% στη βόρεια και στη δυτική Ευρώπη, και φτάνοντας ως το 11% στη Μ. Ανατολή. Να σημειωθεί ότι δεν μελετήθηκαν τα κράτη της Αφρικής.
Ο αντίστοιχος εθισμός στις ΗΠΑ αγγίζει το 8%.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν στο τζόγο (0.2-2.1%).
Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι οι χώρες με μεγάλο ποσοστό εθισμένων είναι αυτές όπου επικρατεί «λιγότερη ικανοποίηση για τη ζωή, μεγαλύτερη μόλυνση του περιβάλλοντος, μεγάλες κυκλοφοριακές συμφορήσεις, και χαμηλό εθνικό εισόδημα».
Συνεπώς το γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ ποιότητας ζωής και εθισμού στο διαδίκτυο.
Τέλος, καταρρίπτεται η υπόθεση που ίσχυε, ότι δηλαδή ο εθισμός έχει να κάνει με την πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες του ίντερνετ.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου