24.12.14

Οι ψυχασθενείς διοικούν το ψυχιατρείο…



Δεν είμαι από αυτούς που το παίζουν μετά Χριστόν προφήτες, αφού δεν γίνεται να ασκείς κριτικής εκ των υστέρων, όταν οι συγκυρίες, οι συνθήκες, κλπ αλλάζουν κάθε τόσο.




Το να κρίνουμε αρνητικά κάποια  απόφαση του παρελθόντος με βάση τα σημερινά κριτήρια είναι σαν να κοροϊδεύουμε σήμερα κάποιον που φορούσε παντελόνι καμπάνα το 1975.
Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για την πολιτική, όπου όλα είναι ρευστά, και ο χρόνος καθαρά σχετικός…



Έτσι, εκ των υστέρων, καταλαβαίνω απόλυτα ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος όσον αφορά στην εκλογή προέδρου είναι λάθος, αλλά δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κανέναν. Διότι άλλο το λάθος από αμέλεια, και άλλο το λάθος το συνειδητό.
Και είναι λάθος διότι φτάσαμε στο σημείο να κρεμόμαστε από τα απαυτά μιας χούφτας βουλευτών, το κόμμα των οποίων δεν πιάνει ούτε το 1% στις δημοσκοπήσεις.
Και όμως αυτοί οι μάγκες θα κρίνουν την πορεία της χώρας.
Αναφέρομαι στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, που γίνανε (και αυτοί) όψιμοι συριζαίοι, μετατρεπόμενοι εν χορώ σε μια ακόμη συνιστώσα του Σύριζα, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά.
Ξεχνώντας τεχνηέντως ότι το κόμμα τους συγκυβέρνησε στις πρώιμες και πολύ πιο σκληρές εποχές του μνημονίου.
Με υπουργούς, υφυπουργούς, κλπ. Και με τον καιροσκόπο Σύριζα που τώρα τους αγκαλιάζει να τους καταγγέλλει νυχθημερόν ως προδότες, δοσίλογους, και άλλα τέτοια «πατριωτικά».
Μέχρι που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, όχι τόσο για την ανεργία, ή την φτώχεια, ή την γερμανική «κατοχή», αλλά αν θυμόσαστε καλά για τον μοντέρ βάρδιας και άλλους αργόμισθους της αμαρτωλής ΕΡΤ…. (για την ΕΡΤ έφυγε από την συγκυβέρνηση ο κυρ Φώτης. Να τα λέμε αυτά).
Συντασσόμενοι σήμερα κι αυτοί μαζί με τους νεοναζί, κατά της εκλογής προέδρου, και υπέρ των εκλογών, μπας και βγει νικητής ο Σύριζα και ζήσουμε επιτέλους και εμείς τον «άδολο» μπολσεβικισμό στη χώρα μας. Το είπε άλλωστε χθες και ο Μηλιός απ το Λονδίνο: Ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Σύριζα είναι γνήσιοι Μαρξιστές (χα χα χα).
Και βέβαια δεν φταίνε αυτοί, ούτε οι ζαλισμένοι που τους ψήφισαν και που έκαναν εθνοπατέρα τον κάθε επιτήδειο και αγράμματο πολιτικάντη.
Φταίνε (άθελά τους) αυτοί που έκαναν ή που τροποποίησαν το Σύνταγμα, και οι οποίοι δεν πρόβλεψαν την ύπαρξη Μελάδων, Τζάκρηδων, Καπερνάρων, και Χαϊκάληδων στη Βουλή.
Που να φανταστούν τότε ότι στο μέλλον οι ψυχασθενείς θα λειτουργούσαν το ψυχιατρείο!
Κανονικά η ψηφοφορία για πρόεδρο θα έπρεπε να ήταν μυστική.
Τότε ο Δήμας θα έπαιρνε ακόμη και τη ψήφο του ίδιου του Αλέξη, που ανάθεμά με αν θέλει να κυβερνήσει, αφού αυτοπαγιδεύτηκε χωρίς καν να το καταλάβει.
Από κει και πέρα, ακόμη και ονομαστική να είναι η ψήφος, θα έπρεπε να προβλεφθεί κλιμάκωση, όπως 180 ψήφοι στη πρώτη, 160 στη δεύτερη, και 151 στη τελική, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακυβερνησίας από το οποίο απειλούμαστε τώρα.
Και που οι μόνοι οι οποίοι το επιδιώκουν είναι οι ελαφρόμυαλοι ανεύθυνοι αρνητές της πραγματικότητας τύπου Στρατούλη, και γενικά όλοι εκείνοι οι ανισόρροποι που τρέφονται πολιτικά (και ως άτομα) από το μπάχαλο.
Και για να το κλείσω, να πω ότι με ενοχλεί σφόδρα η όψιμη  «ηρωποίηση» του Μπούκουρα, ο οποίος να θυμίσω πως εξελέγη με την Χ.Α., περηφανεύονταν σε πάνελ ότι οδηγάει από 16 χρονώ χωρίς δίπλωμα διότι «δεν είναι κορόιδο», πρωταγωνίστησε σε διάφορες χρυσαυγίτικες «παλικαριές»,και που όταν συνελήφθη κλαψούριζε σαν λεχώνα λέγοντας ότι «δεν ήξερε» ο αδαής, και ότι εν πάση περιπτώσει ήταν ανέκαθεν Πασόκ!!!!!!
Άλλος ιδεολόγος κι αυτός δηλαδή…
Χρόνια μας Πολλά!

Strange Attractor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου