25.12.14

Εκεί που έφτυνε ο κυρ Φώτης…



Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και Φώτη –Φανούρη Κουβέλη, καταδεικνύει τον απίστευτο κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.




Ουσιαστικά, με τη συνάντηση που ορίστηκε μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή ή όχι νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη –Φανούρη Κουβέλη, καθίσταται όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για τις επιδιώξεις του προέδρου της.
Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τους είπε, καταψηφίστε τον πρόεδρο και βλέπουμε.
Να το δούμε και πιο πρακτικά...


Από τη σχεδόν σίγουρη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ –ΔΗΜΑΡ στις διαφαινόμενες εκλογές, ο μόνος που κερδίζει είναι ο Φώτης –Φανούρης Κουβέλης, με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και την εν συνεχεία ανάληψη της προεδρίας της Βουλής ή της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.
Όλοι οι υπόλοιποι είναι στον «αέρα».
Κι όχι μόνο αυτό.
Με δεδομένο ότι τα δυο κόμματα δεν πρόκειται να κατέλθουν στις εκλογές ως συνασπισμός –αφού αν συμβεί αυτό θα χαθεί το μπόνους των 50 εδρών- ο Φώτης –Φανούρης Κουβέλης ουσιαστικά αυτοδιαλύει τη ΔΗΜΑΡ.
Και μάλιστα χωρίς καμιά διασφάλιση των βουλευτών του, αφού ακόμη κι αν ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο «πόλεμος» που θα δεχθούν θα είναι ανελέητος κι οι πιθανότητες εκλογής τους μηδενικές.
Όλα τ’ άλλα αποτελούν παραμύθια για μικρά παιδιά.
Όπως οι όροι που δήθεν βάζει η Αγίου Κωνσταντίνου στην Κουμουνδούρου, ότι δεν αν συνεργαστούν δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στην Ευρώπη.
Το ερώτημα που πιθανόν να βρίσκεται στα χείλη των περισσοτέρων είναι για ποιον λόγο ο Φώτης –Φανούρης Κουβέλης απεμπόλησε ακόμη και την πολυθρόνα του προέδρου της Δημοκρατίας για να…επιστρέψει εκεί που έφτυνε κι εκεί που τον φτύνανε.
Η απάντηση είναι απλή.
Επειδή αυτοεγκλωβίστηκε σε θέσεις από τις οποίες δεν μπόρεσε να ξεφύγει.
Επειδή ο καταστροφικός του περίγυρος κι η δική του πολιτική μικρότητα, δεν του επέτρεψε να ξεφύγει από δογματισμούς, αγκυλώσεις κι εμμονές.
Κι όπως μετά τις πρώτες εκλογές του 2012, οδήγησε ουσιαστικά τη χώρα σε νέες επαναληπτικές με συνέπειες που όλοι πληρώσαμε, έτσι και τώρα την οδηγεί στο άγνωστο ή σε μια μεγάλη περιπέτεια.
Και δη με δημοσκοπικά ποσοστά της τάξης του 0,8%!

     Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
     GR Post 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου