22.12.14

ΣΥΡΙΖΑ: Η αθλιότητα στο ζενίθ!



Αν κάτι ταιριάζει περισσότερο σε όλη αυτή την απίστευτη υπόθεση σαπίλας, βρομιάς και δυσωδίας είναι μια φράση που είπε ο Μπ. Μπρεχτ.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει».




Αυτό είναι το παλιό που έρχεται σα νέο και ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.
Αν κάποιοι πραγματικοί Έλληνες πίστεψαν ότι πράγματι ο Τσίπρας ευαγγελίζεται το καινούργιο και θέλησαν να τον ψηφίσουν γι’ αυτό, τότε ας κρατήσουν τη μύτη τους.
Η σαπίλα είναι τέτοιας έκτασης που θα κάνει και τους ίδιους να αηδιάσουν με όλον αυτόν τον αριστερό εσμό που πλησιάζει.



Η υπόθεση Χαϊκάλη έρχεται να ξεγυμνώσει με τον πλέον αποκαλυπτικό και ταυτόχρονα αστείο τρόπο το περίφημο… ήθος της Αριστεράς. Όλο αυτό το πολιτικό σόου που στήθηκε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και είχε τη σύμφωνη γνώμη των συνεταίρων στην Κουμουνδούρου τους γυρίζει πλέον μπούμερανγκ. Είναι τόσο λίγοι και τόσο φτηνοί που κατάφεραν να στήσουν μια προβοκάτσια χωρίς καν να έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην αποκαλυφθούν.
Όμως, η απροκάλυπτη στήριξη που παρέχει ο Τσίπρας στην παρέα των ψεκασμένων, είναι η τρανή απόδειξη ότι επρόκειτο για ένα βρόμικο κόλπο, μια εκτέλεση συμβολαίου θανάτου της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της Δημοκρατίας και της διαδικασίας εκλογής Προέδρου.
Περίμεναν λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία, όταν από πολλές πλευρές κρίνονταν επιτακτική η ανάγκη της συνεννόησης και της καταλαγής για το καλό της πατρίδας, και έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Ο ηθικός αυτουργός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρείχε όλα τα μέσα για να στηθεί το κόλπο.
Τυχαία ο Λαζόπουλος πήγε στον ΑΝΤ1 και το ξεφούρνισε, τυχαία ο Χαϊκάλης πήγε στην μονταζιέρα του εθνικού κλόουν, τυχαία ο Αποστολόπουλος ήταν αρθρογράφος στα μέσα του Κ. Βαξεβάνη.
Βεβαίως τυχαίο ήταν ότι ο κύριος που κατηγορείται για τη δωροδοκία είναι ένας περιφερόμενος, που πήγαινε από κόμμα σε κόμμα για να πουλήσει τις δήθεν υπηρεσίες του.
Ούτε γραφείο δεν είχε, συναντούσε κόσμο σε καφενεία, λένε όσοι τον ξέρουν και τονίζουν.
Τι βαλίτσες με λεφτά να έχει; Αυτός δεν έχει ούτε πορτοφόλι.
Κάπως έτσι πέρασε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κατέληξε στο φυσικό του περιβάλλον, αυτό των ανεξάρτητων ψεκασμένων, ως σύμβουλος του αρχηγού.
Μια γκάφα της μέχρι πρότινος βουλευτού των ΑΝΕΛ, πρώην δικαστικού Χρυσούλας Γιαταγάνα, αποκάλυψε αυτό που όλοι είχαμε καταλάβει. Ότι ο Αποστολόπουλος ήταν σύμβουλος του Καμμένου μέχρι τον Οκτώβριο.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν είναι ο πρωταγωνιστής της κωμικοτραγικής ταινίας που παίζεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες.
Ο ίδιος λέει ότι ήθελε να αποδείξει ότι ο Χαϊκάλης ήταν πρόθυμος να τα πάρει γιατί είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, με σκοπό να ψηφίσει για Πρόεδρο.
Ο Χαϊκάλης λέει ότι ήθελε να τον δωροδοκήσει υπονοώντας ότι ο πρωθυπουργός και κάποιος τραπεζίτης ήταν πίσω από αυτόν.
Αλλά για σκεφτείτε. Το δεξί χέρι του Καμμένου, ο μυστικοσύμβουλός του μέχρι τον Οκτώβριο θα πήγαινε να δωροδοκήσει για λογαριασμό του Σαμαρά;
Η γελοιότητα στο ζενίθ.
Σκεφτείτε και το άλλο. Ο Παύλος Χαϊκάλης στις 11 Δεκεμβρίου κάνει την εξής δήλωση: «Δεν είναι θέμα προσώπου. Έχουμε πάρει μια απόφαση, στο Συνέδριο και στην συνεδρίαση της ΚΟ ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω, όμως, τι γεγονότα θα υπάρξουν αύριο. Μπορεί να γίνει πόλεμος, μπορεί να αδειάσουν από χρήματα τα ΑΤΜ. Η συμπαγής μέχρι τώρα Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έχει αποφασίσει "όχι". Δεν ξέρω αν θα αλλάξει η στάση. Αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, πάντα αφήνεις μια παράμετρο, γιατί θέλω να έχω αξιοπιστία στον λόγο μου».
Άφηνε δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο για λόγους εθνικού συμφέροντος.
Μήπως λοιπόν ο βουλευτής που κατηγορείται ότι ζητούσε λεφτά για να ψηφίσει, προετοίμαζε το έδαφος για «ανταρσία» σε σχέση με την απόφαση του κόμματός του;
Για να μην πούμε ότι πριν μερικούς μήνες ο ίδιος ο Χαϊκάλης άφηνε να αιωρείται η φήμη ότι θα μπορούσε να πάει στη Νέα Δημοκρατία.
Εν πάση περιπτώσει, θα μπορούσαμε να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για διάφορα θέματα του κακοπαιγμένου σήριαλ που έστησαν κάποιοι. Όπως π.χ. γιατί έγραφε σε βίντεο ο Χαϊκάλης και ταυτόχρονα έγραφε και ο Αποστολόπουλος; Μήπως έγραφε και άλλος, η ΕΥΠ ή κάποιος ακόμη και δούμε στη συνέχεια δισκέτες στην Ομόνοια;
Πέρα από το υποτιθέμενο σκάνδαλο που αποδεικνύεται σιγά – σιγά ότι πρόκειται για ταινία από αυτές που παίζονταν κάποτε κάτω από την Ομόνοια με τίτλο: «δύο έργα πορνό με ένα εισιτήριο», η ουσία της υπόθεσης είναι η καθαρά πολιτική.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.
Αυτή είναι η στρούγκα, αυτό το γάλα βγάζει.
Αλλά ο υποψήφιος πρωθυπουργός, το κόμμα που έρχεται να κυβερνήσει με ήθος, να υιοθετεί χωρίς κανένα δισταγμό όσα έχουν γίνει και να επιτίθεται στην κυβέρνηση;
Είναι ένα μικρό δείγμα των όσων θα κάνουν αυτοί οι άθλιοι ερασιτέχνες όταν έρθουν στην εξουσία;
Αν δηλαδή ο συνεταιρισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνει τέτοια βρόμικα παιχνίδια τώρα τι θα κάνει αργότερα που θα ελέγχει και τις μυστικές υπηρεσίες;
Όπως έχουμε ξαναγράψει, θα ήταν αστείο όλο το σκηνικό αν δεν ήταν νάρκη στο πολιτικό σύστημα.
Αν δεν ήταν μια από τις αθλιότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Και όπως λένε και στην επαρχία: «Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι. Οι βλάχοι γίναν δήμαρχοι κι οι γύφτοι καπετάνιοι».
Ελπίζουμε τουλάχιστον την ύστατη στιγμή να μη γίνει ο Τσίπρας και η παρέα του καπετάνιοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου