9.1.15

Υποψηφιότητες…



Στις άλλες «επιτυχίες» της προεκλογικής περιόδου, τώρα, ξεχωρίζει η λιτή (ούτε καν τριάντα λέξεις) ανακοίνωση του Αποστόλη Γκλέτσου και της «Τελείας» του, με την οποία μας γνωστοποιεί ότι η καλλιτέχνις του λαϊκού πενταγράμμου Κατερίνα Στανίση πολιτεύεται στην Ημαθία με το δικό τους «σχήμα», που λένε και στη γλώσσα της πίστας.



Το χαριτωμένο, πλην μάλλον δυσοίωνο ως προς τη μελλοντική προοπτική της πολιτικής συμπόρευσης των δύο καλλιτεχνών, είναι ότι, στη σχετική φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση στο Διαδίκτυο, ο αρχηγός της «Τελείας» εικονίζεται ανφάς μέχρι το στήθος.



Ατυχώς, από την υποψήφια βουλευτίνα Ημαθίας, που στέκεται δίπλα του στη φωτογραφία, διακρίνεται ίσα ίσα το μέτωπό της, καθώς ο Γκλέτσος της ρίχνει τουλάχιστον δύο κεφάλια στο ύψος και ίσως η φωτογραφία να ήταν σέλφι...

Και να μας γράφει!

Απώλεια για τη Δημοκρατία και η Μαρία Ρεπούση, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα πολιτευθεί σε αυτές τις εκλογές. Θα αφοσιωθεί, υποθέτω, στην απαραίτητη για άνθρωπο του πνεύματος περισυλλογή.
Μας αποχαιρέτησε, όμως, με χάρη αντάξια της φήμης που κέρδισε: με την ελληνικούρα ότι θα παραμείνει «ενεργή πολίτης», στη γραπτή δήλωση της.
Ποτέ δεν τα πήγαινε και πολύ καλά με την ελληνική γλώσσα η κ. Ρεπούση ― με άλλες μπορεί, δεν ξέρω. Θα επέτεινε τη σύγχυσή της όμως και ο συνωστισμός, ούτως ειπείν, έξω από την πόρτα του άκαρδου Αλέξη...

Φόβος και μίσος

Στο ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ο Γιώργος Φλωρίδης ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, παρά τα όσα είχε σούρει στον πρόεδρο Ευάγγελο κατά το παρελθόν. Αυτό είναι καλό για το ΠΑΣΟΚ, διότι ο Φλωρίδης υπήρξε από τις καλές περιπτώσεις και, επιπλέον, του αναγνωρίζεται η γενναία αποχώρηση τότε που την έκανε.
Φαντασθείτε, όμως, τι φόβο πρέπει να έχει στο βάθος ο Ευάγγελος για τον ΓΑΠ! Θα τον βλέπει στον ύπνο του, όπως ο Ριχάρδος (ο Γ΄, φυσικά...) έβλεπε τους δολοφονημένους πρίγκιπες, την παραμονή της ήττας και του θανάτου του στο πεδίο του Μπόσγουερθ.
Από την άλλη πλευρά, ο Απόστολος Κακλαμάνης φέρεται στα πρόθυρα της συνεργασίας (άκουσον, άκουσον) με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη.
Είναι γνωστό πόσο περιφρονεί το κακορίζικο ο Κακλαμάνης.
Φαντασθείτε, όμως, τι μίσος αβυσσαλέο πρέπει να τρέφει για τον Βενιζέλο...

Στέφανος Κασιμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου