19.2.15

Ας προσέχαμε!



Τώρα πια επιβεβαιώσαμε τη φήμη μας και τις χειρότερες προβλέψεις.
Είμαστε μόνοι και στη συνείδηση όλων καταγεγραμμένοι ως γραφικοί, απεχθείς και καταφανώς ανίκανοι προς σκέψη και υπολογισμούς, ακραία αυτιστικοί, με επικεφαλής ναρκισσευόμενους ζηλωτές της εξουσίας και της δημοφιλίας. που με τη σειρά τους είναι δέσμιοι δύο γενεών διαζευγμένων με τον κοινό νου που με ζήλο δημιούργησε το εθνολαΐκιστικό μας παραλήρημα.




Ακόμη και αν μπαλωθεί όπως-όπως η κατάσταση, η σχέση Ελλάδας -Ευρώπης αποτελεί παρελθόν.
Ας προσέχαμε!



Ας μην είχαμε μεγαλώσει γενιές με σπαραξικάρδια υποκοριστικά, υπερπροστασία και ανεδαφικά σχέδια για το μέλλον.
Ας μη μαθαίναμε στα παιδιά μας να εχθρεύονται οτιδήποτε τα αμφισβητεί, τα επικρίνει και τα θέτει προ των ευθυνών τους.
Ας μη συμψηφίζαμε κάθε λάθος μας με τα λάθη άλλων.
Ας μη συγχέαμε την αξιοκρατία με την "φραγμούς" και την ευνοιοκρατία με την ενθάρρυνση και την παροχή ευκαιριών ή την αποζημίωση για αδικίες του παρελθόντος.
Ας μην αφήναμε τις έννοιες να θολώσουν, εκστασιαζόμενοι με τους λογοτεχνικούς πομφόλυγες μετριότατων γραφιάδων που απευθυνόταν σε γιαλαντζή μορφωμένα ακροατήρια, λειτουργικά αναλφάβητα.
Τώρα είναι αδύνατο για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να διακρίνουν το σημαίνον από το σημαινόμενο. Είναι ικανοί μόνο να εξαπολύουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και να έχουν εμπεδώσει οριστικά ένα κλίμα μίσους και απαξίωσης.
Ας κλείναμε πότε πότε το γαμημένο το χαζοκούτι.
Ας μη σχετικοποιούσαμε αξίες όπως η αξιοπρέπεια, συγχεόντάς τις με την εγωπάθεια και άλλες όπως η αγωνιστικότητα ας μην τις προσλαμβάναμε ως ανέξοδη αντιπαράθεση με προΰποσχεμένη ατιμωρησία.
Ας μην είχαμε πάντα δίκιο κι ας μην έφταιγε πάντα - μα πάντα - ο διαιτητής, ο δάσκαλος, οι Αμερικάνοι.
Ας μην μπερδεύαμε την ευφράδεια με την ευφυία, τη θρασύτητα με τη γενναιότητα
Ας μην θεωρούσαμε την παραχώρηση ως κατάκτηση, το προνόμιο ως δικαίωμα και την προσδοκία ως πραγματικότητα.
Ας επιμέναμε να ξέρουν τα παιδιά μας αριθμητική κι ας μη έφθαναν σε τόσο υψηλό επίπεδο μαθηματικών γνώσεων (εν πολλοίς απομνημονευμένων) ώστε να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο.
Ας μην υποστηρίζαμε -κυρίως εμείς οι αριστεροί -ότι τα πάντα είναι πολιτική. Υπάρχει και η δικαιοσύνη και η λογική και ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν είναι πολιτική. 
Ας προσέχαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου